twitter nl gb
 
 
 
8 februari 2008 11:04
Lees voor Voorlezen

VGN Gehandicaptenzorgprijs stimuleert betere zorg

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) reikt dit jaar voor de tweede keer de Gehandicaptenzorgprijs uit. Deze jaarlijkse prijs wil wetenschappelijk onderzoek binnen of tussen gehandicaptenzorginstellingen stimuleren. Aanmelden voor de prijs kan tot 25 april aanstaande.

De Gehandicaptenzorgprijs beloont publicaties en praktijkproducten voor de zorg aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke, communicatieve en/of zintuiglijke beperking. VGN stelt als voorwaarde dat de uitkomsten van dit onderzoek de zorgpraktijk en/of professionalisering binnen de Nederlandse gehandicaptenzorg aantoonbaar verbeteren. Het gaat vooral om resultaten van toegepast onderzoek dat is geïnitieerd en uitgevoerd binnen een of meerdere instellingen in de Nederlandse gehandicaptenzorg. De jury beoordeelt op de aspecten inhoud, methodische kwaliteit en bijdrage aan de kennisvermeerdering van de sector.

De prijs
Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 27 oktober 2008 maakt de jury, onder leiding van de heer R.H.L.M. Roger van Boxtel (voorzitter Raad van Bestuur Menzis), de winnaar bekend. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 10.000 aangevuld met een bedrag van € 2.500 van zorgverzekeraar Menzis én een beeldje van kunstenaar Evert Bolt. Bovendien overlegt de VGN met de winnaar op welke wijze extra aandacht kan worden gegeven aan de uitkomsten van het winnende onderzoek. Twee andere inzendingen krijgen een aanmoedigingsprijs van € 2.500.

Winnaar 2007
Bij de eerste gehandicaptenzorgprijs vorig jaar was de jury uitermate tevreden over het grote aantal inzendingen en de kwaliteit daarvan. Mevrouw drs. P. Sterkenburg,
gedragswetenschapper van zorginstelling Bartiméus, kreeg de prijs uitgereikt. Paula Sterkenburg ontwikkelde een nieuwe behandelmethodiek voor mensen met een ernstige visuele en verstandelijke beperking, zeer ernstige gedragsproblemen en vermoeden van gehechtheidsstoornis. De jury prees Paula zowel voor de kwaliteit van haar onderzoek als voor de wijze waarop zij de kennis daarover toegankelijk maakt voor anderen.

 
Aanmelden
De prijs staat open voor (groepen) medewerkers van instellingen die lid zijn van de VGN. Kandidaten kunnen tot en met 25 april 2008 zelf hun onderzoek aanmelden, maar anderen kunnen hun ook voordragen. Het aanmeldingsformulier, de criteria en het juryreglement staat op het ledennet van de VGN via www.vgn.org. Neem voor meer informatie contact op met de jurysecretaris: mevrouw drs. M (Marion) Kersten, 030–27 39 717 of mkersten@vgn.org

De Gehandicaptenzorgprijs is opgedragen aan Ardi Bouter, voormalig lid van de Raad van Bestuur van de ’s Heeren Loo Zorggroep. De heer Bouter heeft een belangrijke initiërende rol gehad bij de ontwikkeling van het kennisbeleid van de VGN in de afgelopen jaren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reactie toevoegen

 

Beveiligingsvraag:

Wat is het vierde woord in deze zin? *

* Verplicht veld