Nieuws

Website met gratis leermaterialen over agressie

06 oktober 2015

Om agressief gedrag van cliënten te kunnen voorkomen en ermee om te kunnen gaan, hebben alle professionals in de (jeugd)zorg een goede basis nodig. Die basis moet al worden gelegd tijdens de opleiding. ‘Duidelijk over agressie’ heeft een website ontwikkeld met alle informatie en tientallen goede voorbeelden van leermaterialen die in het onderwijs kunnen worden ingezet. De leermaterialen zijn ook goed bruikbaar en gratis toegankelijk voor iedereen die al in de (jeugd)zorg werkt. Kijk op http://scholing.duidelijkoveragressie.nl.

Om het thema ‘agressie’ te borgen in zorg- en sociaal agogische opleidingen hebben tientallen medewerkers uit de zorg en het onderwijs samen een ‘raamwerk’ met vier thema’s ontwikkeld waarin alle competenties zijn vastgelegd die (jeugd)zorgprofessionals nodig hebben om goed met agressie om te kunnen gaan. Die competenties en tientallen bestaande hulpmiddelen en lesmaterialen die bij de thema’s horen zijn nu voor iedereen in de zorg én het zorgonderwijs gratis te gebruiken via http://scholing.duidelijkoveragressie.nl. Van e-learnings en een lessenmodule over probleemgedrag tot praktische filmpjes over aangifte doen en een brochure over leren de-escaleren. 

Denk mee!
Ook jij kunt meedenken! In oktober, november en december organiseert ‘Duidelijk over agressie’ in een aantal zorg- en onderwijsorganisaties meedenksessies over het thema agressie in het zorgonderwijs en de aansluiting op de beroepspraktijk. Wil jij ook een sessie organiseren in jouw regio? Of heb je goede voorbeelden van gratis leermateriaal dat niet mag ontbreken op de website? Stuur dan een e-mail naar contact@duidelijkoveragressie.nl.

Actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’
De website http://scholing.duidelijkoveragressie.nl is een onderdeel van de campagne ‘Wees duidelijk over agressie’ van sociale partners uit de zorg en jeugdzorg in het kader van actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’. Initiatiefnemers zijn Actiz, BTN, CNV Zorg & Welzijn, FBZ, FNV, GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, NFU, NU’91, NVZ en VGN, met ondersteuning van het ministerie van VWS.

 

Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen