twitter
 
 
 
1 maart 2017 15:11

Dementietafel Groningen

Datum: 28 maart 2017
Tijd: 19:15 - 21:45
Locatie: Het Infrahuis, Groningen

Op dinsdag 28 maart 2017 wordt er in Groningen een Dementietafel georganiseerd. Hier gaan deelnemers met elkaar in gesprek over ouder worden, dementie en mensen met een verstandelijke beperking. Schuif aan tafel en praat mee!

Link naar artikelDecoratieve afbeelding

Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder. De kans dat zij gaan dementeren wordt steeds groter. Mensen met Down syndroom krijgen vaak al vanaf hun veertigste levensjaar te maken met de ziekte van Alzheimer. Het proces van ziekte tot aan overlijden kan snel verlopen en is ingrijpend. Voor de persoon zelf, maar zeker ook voor zijn omgeving. Hoe ga je hier mee om? Bijvoorbeeld als het gaat om huisvesting, bejegening, deelname aan de samenleving, veiligheid, zorg (ook in de laatste levensfase)? Familie, mantelzorgers en professionele hulpverleners gaan hierover met elkaar in gesprek bij een Dementietafel.

Alzheimercafé

Een Dementietafel lijkt op het al langer bekende Alzheimercafé. Bij een Alzheimercafé komen mensen bij elkaar om te praten over het leven met mensen met dementie. Als dat gepaard gaat met een verstandelijke beperking, is de zorg en omgang heel anders. Het gaat ineens om je kind, broer of zus in plaats van je partner die dementeert. Het is niet goed duidelijk of gedragingen of lichamelijke ongemakken komen door de verstandelijke beperking of de dementie. Er is al sprake van een zorgrelatie en daarbij horende emoties. Deze verschillen maken het samen optrekken in een Alzheimercafé lastig.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reactie toevoegen

 

Beveiligingsvraag:

Wat is het vierde woord in deze zin? *

* Verplicht veld