twitter
 
 
 
19 juni 2017 13:11

Doe mee met de Summerschool Zorglandschap Specialistische Jeugdhulp

Datum: 6 juli 2017 - 31 augustus 2017
Tijd: 13:30 - 16:30
Locatie: Stadskantoor, Utrecht

Het Ondersteuningsteam zorglandschap specialistische jeugdhulp nodigt geïnteresseerde medewerkers van gemeenten, zorgaanbieders, brancheorganisaties, kennisinstituten, cliëntorganisaties of opleidingen van harte uit om deel te nemen aan een Summerschool. In vijf inspirerende sessies worden thema's besproken die van belang zijn bij een goede samenwerking tussen gemeenten, jeugdregio’s en aanbieders. Deelname is gratis, u bent van harte welkom!

Doelgroep: professionals, beleidsmedewerkers, bestuurders en ondersteuners van gemeenten zorgaanbieders, brancheorganisaties, kennisinstituten, cliëntorganisaties of opleidingen. Het is de bedoeling dat er een goede mix is van bezoekers van zowel gemeenten als zorgaanbieders.
Aanmelding is verplicht.

Cijfers over jeugdhulptrajecten per jeugdhulpregio: wat weten we wel en wat niet?
Datum: donderdag 6 juli 13.30-16.30 uur
Begeleider: Maarten Batterink Significant i.s.m. CBS (Accare)
Hoe ziet de vraag naar specialistische jeugdhulp er per jeugdregio uit? Ondersteunen deze cijfers de huidige (boven)regionale samenwerkingsverbanden of zijn er ook andere verbanden te leggen? Goede cijfers leggen het fundament voor een gedegen visie en haalbare (tussentijdse) doelstellingen.
Het JIMtheater: ‘stop met praten, start met ervaren’
Datum: 3 augustus 13.30 tot 16.30 uur
Vorm: theatervoorstelling met nabespreking door Levi van Dam, werkzaam bij Spirit en mede-auteur boek ‘De JIM-aanpak’. Laat ouders en professionals ervaren wat de JIM-aanpak betekent. De voorstelling maakt mensen bewust van eigen mogelijkheden om zichzelf en de samenleving te veranderen. Denk mee tijdens dit interactief theater en ga in gesprek over volwaardige samenwerking tussen professionals en niet-professionals.
Samenwerking Veilig Thuis en wijkteams
Datum: 17 augustus 9.30 tot 12.30
Begeleider: Tanno Klijn, bestuurder Samen Veilig Midden-Nederland. Als de veiligheid van een kind in het geding is, luistert samenwerking nauw. Hoe zorg je voor een goede samenwerking tussen wijkteams en Veilig Thuis? Zijn de afspraken voor iedereen helder. Hoe zorg je dat de verschillende professionals elkaar begrijpen en elkaar versterken? Deze sessie biedt concrete handvatten om ook in uw jeugdregio de samenwerking tussen Veilig Thuis en wijkteams te verbeteren.
Professionalisering van de jeugdhulp, jeugdbescherming en wijkteams (PJ&J)
Datum: 31 augustus 13.30 - 16.30 uur
Begeleider: Ineke Hoekstra, AEF. Wat is de juiste professional op de juiste plek? Deze vraag speelt voor lokale teams, maar is ook van belang voor jeugdzorgaanbieders. Om samen te kunnen werken is het immers cruciaal om van elkaar te weten van welke competenties je uit kunt gaan en hoe je elkaar kunt versterken.
Praktische informatie
Verspreid deze informatie s.v.p. onder al je collega’s en andere betrokken bij de jeugdhulp. Iedereen is welkom!

Locatie: Stadskantoor van de gemeente Utrecht, exacte locatie volgt.

Aanmelden kan via deze link. Sessies kunnen afzonderlijk worden gevolgd. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Vragen of opmerkingen aan Johanneke Smeding via 06-51509451 of Johanneke.smeding@ede.nl

Meer informatie over het Ondersteuningsteam op www.vng.nl/specialistischejeugdhulp.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reactie toevoegen

 

Beveiligingsvraag:

Wat is het vierde woord in deze zin? *

* Verplicht veld