twitter
 
 
 
19 juli 2017 08:35

Congres Verstandelijk beperkt én dement: herkennen en erkennen

Datum: 15 september 2017
Tijd: 9:30 - 16:30
Locatie: Congrescentrum Reehorst, Ede

Congressen MetZorg organiseert, in samenwerking met Severinus, het congres 'Verstandelijk beperkt én dement: herkennen en erkennen' op vrijdag 15 september 2017. 

Link naar artikelDecoratieve afbeelding

Bij mensen met een verstandelijke beperking komt dementie vaker én op jongere leeftijd voor. Het stellen van de diagnose is echter gecompliceerd, waardoor men de ziekte vaak pas in een laat stadium herkent. Na hérkenning volgt érkenning; ze hebben bijvoorbeeld andere vormen van begeleiding nodig, er moet een ondersteuningsplan komen, de woonvoorziening moet worden aangepast en naasten moeten worden geïnformeerd en voorgelicht. 

Tijdens dit congres wordt er in gegaan op de werking van het brein en het herkennen van signalen. Er wordt aandacht besteedt aan een aantal aspecten waar je als zorgverlener mee te maken krijgt en de passende interventies daarbij. Het doel is om de kwaliteit van de zorg en het geluk van mensen met een verstandelijke beperking en dementie te bevorderen.

Voor wie?

Het congres is bestemd voor VG-artsen, GZ-psychologen, gedragsdeskundigen, orthopedagogen, docenten, verpleegkundigen, verzorgenden, sociaalpedagogisch hulpverleners en medewerkers, activiteitenbegeleiders, persoonlijk begeleiders, psychomotorisch therapeuten, leden van cliëntenraden en bewonersraden en overige geïnteresseerden.

Meer informatie

Meer informatie over het programma, de sprekers en het aanmelden vindt je hier. De flyer staat in de bijlage.

Bron:
Congressen MetZorg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reactie toevoegen

 

Beveiligingsvraag:

Wat is het vierde woord in deze zin? *

* Verplicht veld