twitter
 
 
 
20 juli 2017 12:51

VGN-directeur wil e-learning ook aanbieden aan ouders

Zorgorganisaties in de gehandicaptensector kunnen ouders de mogelijkheid bieden deel te nemen aan bijscholingstrajecten. Dit bepleit VGN-directeur Frank Bluiminck vandaag in zijn blog op Skipr. ‘Op die manier kunnen zij meeprofiteren van nieuwe kennis en nieuwe inzichten’, schrijft hij.

Link naar artikel
Frank Bluiminck: 'Bied ouders uitzicht op een tweede loopbaan.'
Dit zou getoond moeten worden...

Bluiminck kwam op dit idee naar aanleiding van een bericht op de website van tv-programma De Monitor. Dit gaat over een moeder van een kind met een erfelijke spierziekte. Ze had haar goedbetaalde baan opgezegd om - met behulp van een pgb - te zorgen voor haar dochter. Acht jaar later verkeert haar dochter in haar laatste levensfase. Behalve de pijn en het verdriet om het afscheid, gaapt er ook financieel een zwart gat.

Tweede loopbaan

‘De gehandicaptenzorg zou ouders als deze moeder een uitzicht op een tweede, nieuwe loopbaan kunnen bieden’, schrijft Bluiminck. Hun ervaring kan volgens hem meewegen in een zogeheten EVC-traject (Erkenning van eerder Verworven Competenties), die het mensen met relevante ervaring mogelijk maakt snel aan het werk te komen.

E-learning

‘Maar waarom zou je wachten met het bijscholen van ouders, totdat zij tijd hebben om weer aan het werk te gaan?’, vraagt hij zich af. E-learning maakt het nog eenvoudiger hen ook al eerder te laten meeprofiteren van bijscholingsactiviteiten die door de branche erkend zijn.

Mantelzorgers

Bluiminck: ‘Als sector hebben we de VGN e-learnshop opgericht, waarin verschillende zorgorganisaties de e-learnmodules met elkaar delen die zij hebben ontwikkeld. Er wordt nu een plan ontwikkeld dat er voor zorgt dat organisaties die deelnemen de modules - zonder vergoeding - onbeperkt kunnen aanbieden aan hun medewerkers. Waarom dan ook niet aan mantelzorgers?’

Lees meer over: emb, ouders, EVC, e-learning, e-learnshop

Reacties

Prima idee! Wij hebben met enige regelmaat ouders die trainingen bijwonen, tegelijkertijd met de begeleiders. Voor alle partijen, cliënt, ouder en begeleiding, levert dit een positieve bijdrage aan/tijdens de begeleiding/ondersteuning. Wil je hier meer over weten, dan kan men contact opnemen met ons, www.careforlevel.nl...

Zodra zorgverleners inspiratie en kwaliteitszin voor hun werk uitdragen, raken potentiële medewerkers vanzelf geïnspireerd - en gaan een opleiding volgen.

Op steeds meer plekken bij Cello is het samenspel tussen formele en informele zorg normaal geworden. Als mantelzorgers, de vrijwilligers en de professionals van Cello goed samenwerken komt dat de cliënten ten goede. We ondersteunen dit proces door onder andere scholing (ook e-learning) voor cliënt, familie, vrijwilliger en medewerker. Ook nodigen we mantelzorgers en vrijwilligers uit om ook hun leervragen aan ons kenbaar te maken, waarna we samen zoeken naar een passend antwoord. Echter mantelzorgers kunnen ook iets aan ons leren. Zo heeft bijvoorbeeld Het verhaal van een ouder in een leerprogramma een grote toegevoegde waarde. Samen ontdekken is samen leren. Hiermee versterken wij het leren in de driehoek. Wil je meer weten www.opleidingscentrumcello.nl...

Reactie toevoegen

 

Beveiligingsvraag:

Wat is het vierde woord in deze zin? *

* Verplicht veld