twitter
 
 
 
16 oktober 2017 11:37

Kom ook naar het Prokkel Jubileum Symposium

Datum: 15 november 2017
Tijd: 12:30 - 17:00
Locatie: Stadhuis, Arnhem

Dit jaar bestaat de Prokkelweek tien jaar. Reden om tijdens een groot evenement terug te kijken op 10 jaar Prokkelweek maar vooral ook vooruit te kijken naar de toekomst. Onder leiding van Gijs Wanders (presentator) en Ellis Jongerius (ervaringsdeskundige) kun je tijdens het symposium op woensdag 15 november 2017 uit eerste hand ervaren hoe je de Prokkelweek strategisch kunt inzetten om je cliënten beter te ondersteunen en tegelijk bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving.

Link naar artikelDecoratieve afbeelding

Na tien jaar Prokkelen kan gezegd worden dat er enorm veel is bereikt. Cliënten hebben tijdens de Prokkelweek hun grenzen verlegd, contact gelegd met de buitenwereld en hun sociale netwerken vergroot. En ook de buitenwereld heeft geleerd. Was voor de ambtenaren van de Ministerie van Justitie de eerste Prokkel nog een enorm spannend avontuur, inmiddels geven ervaringsdeskundigen gastlessen aan gevangenisbewaarders.

Marian Geling, organisator van de Prokkelweek: ‘Die ene week in het jaar maakt dat je – cliënt en bedrijf – het thema inclusieve samenleving eenvoudig en succesvol kunt oppakken. Je kunt de Prokkelweek onderdeel laten zijn van het zorgplan van de cliënt. En bedrijven doen dolgraag mee omdat ze zien dat andere bedrijven in die week ook echt met dit thema aan de gang zijn’.

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat de Prokkelweek strategisch inzet, is Nuon. Nuon gebruikt de Prokkelweek om duurzaamheid bij mensen met een beperking onder de aandacht te krijgen. De duurzaamheidsadviseur wordt begeleid door een ‘getrainde’ cliënt en gaat bij andere cliënten op bezoek om daar te praten over hoe je beter kunt omgaan met energie. Van het op tijd dichtdoen van de ramen, tot ook weer het uitzetten van de verwarming.

Kom ook!

Laat je tijdens het Jubileum Symposium inspireren door deze verhalen en voorbeelden en bespreek je eigen ideeën tijdens de vele workshops.

Kom echter niet in je eentje, maar met een maatje. Want heb je een verstandelijke beperking, dan word je gekoppeld aan iemand zonder beperking. En andersom. Gedurende het event trekken jullie samen op, vanaf het moment van inschrijving tot aan de afsluitende borrel! 

Voor meer informatie en aanmelden

Kijk op http://www.prokkel.nl/bijeenkomst/prokkel-jubileum-symposium/

Het programma

De inloop is vanaf 12.30 uur en het programma eindigt rond 17.00 uur.

Een tipje van de sluier:

  • De Wereld Draait Door met Gijs Wanders en Ellis Jongerius
  • Workshop over toegankelijk taalgebruik door Coöperatie VGZ
  • Workshop over pitchen door Estinea
  • Workshop over Prokkelstages met onder andere Restart
  • Workshop over BeleidsProkkels met onder andere het Ministerie van Justitie
  • Workshop Koken met de kookapp
  • Prokkel in de kast, waarin je je eigen Prokkel kunt presenteren
  • Demonstratie 3D-printen
  • Doe je mee? spel
  • Vraag voor Den Haag


Alle workshops worden gegeven door duo's.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reactie toevoegen

 

Beveiligingsvraag:

Wat is het vierde woord in deze zin? *

* Verplicht veld