twitter nl gb
 
 
 
VGN: 27 september 2011 11:15
Lees voor Voorlezen

Informatiebijeenkomst drie nieuwe leernetwerken

Datum: 10 november 2011
Tijd: 14:00 - 16:30

Bestaande kennis verbinden aan de praktijk: daar draait het om in het nieuwe verbeterprogramma voor de gehandicaptenzorg. Binnenkort starten in het kader van dit nieuwe programma drie leernetwerken. De thema’s van deze leernetwerken zijn:  Medicatieveiligheid, Ondersteuningsplannen en Seksualiteit en preventie seksueel misbruik. Wilt u meer informatie over de opzet en inhoud van de leernetwerken? Meld u dan aan voor de informatiemiddag op 10 november.

Link naar artikelDecoratieve afbeelding

Het Verbeterprogramma Gehandicaptenzorg is onderdeel van Zorg voor Beter en wordt mogelijk gemaakt door ZonMw. In dit programma organiseren CBO/TNO, Vilans en verschillende andere partners leernetwerken, werkplaatsen, bijeenkomsten en andere activiteiten rond acht inhoudelijke thema's. De inhoud van het programma wordt in samenwerking met de VGN ontwikkeld.

Thema's

Het doel van het programma is om de zorg en ondersteuning aan cliënten te verbeteren door het verbinden van bestaande kennis aan de praktijk. In overleg met verschillende organisaties in de sector zijn tien thema’s geselecteerd:

  • Handelingsgerichte diagnostiek
  • Probleemgedrag
  • Medicatieveiligheid
  • Seksualiteit en preventie seksueel misbruik
  • Ondersteuningsplannen
  • Ouder wordende cliënten
  • Gezondheid
  • LVG en verslaving

Leernetwerken
De eerste twee leernetwerken rond de thema’s Handelingsgerichte diagnostiek en Probleemgedrag zijn al gestart. In november beginnen de leernetwerken Medicatieveiligheid, Ondersteuningsplannen en Seksualiteit en preventie seksueel misbruik.

Informatiemiddag
Wilt u meer informatie over de opzet en inhoud van de leernetwerken? Op donderdag 10 november 2011 is er een informatiemiddag over de leernetwerken Medicatieveiligheid, Ondersteuningsplannen en Seksualiteit en preventie seksueel misbruik in Grand Café Morgen, Grebbebergweg 5a in Utrecht. U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst bij Judith Oosterom, via j.oosterom@vilans.nl of 030-78 92 338.

Folders
Folders met daarin een korte beschrijving van de opzet en inhoud van de leernetwerken vindt u in de bijlagen bij dit artikel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reactie toevoegen

 

Beveiligingsvraag:

Wat is het vierde woord in deze zin? *

* Verplicht veld