twitter
 
 
 

Bijzondere Aandacht

Andrew Solomon | auteur Ver van de boom

Donderdag 23 maart 2017 | 14.30 - 18.00 uur | Spoorwegmuseum, Utrecht

Op 23 maart vindt de eerste editie van Bijzondere Aandacht plaats. Een bijeenkomst waarop we vanuit een ander gezichtspunt naar de gehandicaptensector kijken.

De Amerikaanse auteur Andrew Solomon, bekend van het boek Ver van de boom komt speciaal naar Nederland om bijzondere aandacht te geven aan mensen met een beperking. Wanneer kinderen anders zijn dan ouders hadden verwacht, bijvoorbeeld omdat ze een beperking hebben, valt de appel ver van de boom. Wat betekent dat voor hun identiteit en gevoel van zelfwaardering? En die van hun ouders?

Solomon is een begenadigd spreker op TedTalks en schrijft regelmatig voor de New York Times. 23 maart heeft u de unieke kans om Solomon te horen vertellen hoe hij - vanuit het thema identiteit – aangrijpende verhalen optekende van ouders van kinderen met een handicap en hun zoektocht naar een eigen identiteit.

Daarnaast zal Karin Spaink, schrijfster en columniste, optreden als co-referant. Karin Spaink is onder andere bekend van haar lezingen en boeken over leven met een beperking en zal deze dag ingaan op de sociale aspecten van ziekte en handicap.

Voorafgaand aan deze lezingen onthullen we hoe de VGN vanaf voorjaar 2017 bijzondere aandacht heeft voor de medewerkers in de gehandicaptenzorg. Zij geven dagelijks de zorg en ondersteuning aan deze meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Hoog tijd dat er aandacht is voor het vakwerk dat zij verrichten.

Tot slot is er tijd voor bijzondere aandacht voor elkaar, tijdens een netwerkborrel in de werkplaats van het Spoorwegmuseum. 


Schrijf u hier in

Al geïnteresseerd in Ver van de boom? Lees hier de recensie van Guido Bindels, schrijver en ‘vader van…’.

Button programma

Button sprekers

Button voor wie

Button Over Bijzondere Aandacht

Button locatie

Button vragen

 

Button inschrijven