Nieuws

Actueel
  1. Meer dan de helft (52%) van de verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en begeleiders binnen zorg en welzijn wil (veel) meer zeggenschap in hun werk. Wanneer zorgprofessionals ontevreden zijn doordat ze geen of weinig invloed kunnen uitoefenen op hoe zij hun werk doen, wordt het idee om hun baan op te zeggen aantrekkelijker. Dat blijkt uit de nulmeting Landelijke Monitor Zeggenschap (LMZ) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onder ruim 21.000 deelnemers.

    de inschrijvingen zijn geopend
  2. Ervaringsdeskundigen worden steeds vaker betrokken bij het doen van onderzoek, zegt onderzoeker Noud Frielink in ‘Perspectief op ervaringsdeskundigheid’, een nieuw online magazine van de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking.’ De betrouwbaarheid van onderzoek wordt er volgens hem door verhoogd.

    awvb
  3. Wie gaat er vandoor met de ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs 2024? ActiZ, VGN en de vereniging voor zorgtechnologie WDTM willen startups stimuleren die de zorgvernieuwing in de langdurige zorg kunnen versnellen. De vakjury heeft uit alle inzendingen vier finalisten geselecteerd die staan de trappelen om de zorg voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken op te schudden. Deze vier startups met innovatieve oplossingen voor de langdurige zorg, mogen meedoen aan de pitchwedstrijd tijdens de Zorg & ICT Beurs op 11 april in Utrecht.

    ActiZ-VGN-WDTM innovatieprijs
  4. De tussentijds gewijzigde CAO Gehandicaptenzorg is algemeen verbindend verklaard (AVV) bij besluit van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De algemeen verbindend verklaring is in werking getreden op 22 maart 2024, de dag na de datum van plaatsing van het besluit in de Staatscourant, en vervalt met ingang van 1 januari 2025. De algemeen verbindend verklaring heeft geen terugwerkende kracht.

    Blokjes met het woord cao
  5. Elkaar inspireren en van elkaar leren rondom technologische innovatie is een waardevol middel om de sector naar toekomstbestendig te houden. Want het is toch zonde om allemaal het wiel opnieuw uit te vinden? Daarom zet de VGN zich in om voorbeelden te delen en stimuleren we samenwerkingen tussen zorgorganisaties. Een initiatief dat we graag uitlichten is G-AAN. Bij deze regionale aanpak werken organisaties samen om te kijken hoe ze met digitale technologie de zorg anders en beter kunnen organiseren.

    Cliënt maakt gebruik van DigiContact
  6. De Tweede Kamer wil dat er meerdere opties in kaart worden gebracht om de loonkloof te dichten, die het onaantrekkelijk maakt om in de zorg te werken. GL-PvdA-lid Slagt-Tichelman diende daartoe een motie in, die werd aangenomen. In de aanloop naar het Tweede Kamerdebat dat tot de motie leidde vroeg de VGN de Tweede Kamer om een betere beloning van gehandicaptenzorgmedewerkers. De VGN beschouwt de aangenomen motie als een tussenstap. Een verdergaande motie van de SP kreeg geen Kamermeerderheid.

    Foto van het torentje in Den Haag en de hofvijver
  7. Start campagne ‘Met elkaar trekken we de grens’: voer het gesprek binnen de organisatie over seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

    Blauwe tekst Met elkaar trekken we de grens
  8. Op woensdag 20 maart nam de gehandicaptenzorg deel aan een Rondetafelgesprek over het VN-verdrag Handicap in de Tweede Kamer. De VGN werd vertegenwoordigd door Alexander Kampschreur, ervaringsdeskundige, en Sjoerd Ouwens, aanjager van de Visie2030 bij de VGN. Hun belangrijke boodschap is: Geef mensen met een beperking een gelijkwaardige kans om zich te ontwikkelen en biedt, voor wie dat kan, de ruimte om door te groeien naar een passende werkplek in de maatschappij.

    Alexander, Sjoerd en Ellis Jongerius (LFB) in gesprek met Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks-PvdA)