Achtergrond

Veelgestelde vragen over de griepprik

Leestijd: 2 minuten
08 november 2021

Dit jaar is voor de tweede keer een webinar georganiseerd met als hoofdvraag: ‘Een griepprik, waarom zou ik?’. In dit webinar bespraken deskundigen en medewerkers uit diverse sectoren in de zorg de mitsen en maren van de griepprik voor zorgverleners.

Zo geprikt

In totaal hebben 3.500 zorgprofessionals live gekeken naar dit webinar van de Nederlandse Influenza Stichting. Het webinar was mede georganiseerd door de VGN. Vanuit de gehandicapten sector zat Miriam Oostinjen als Ambassadeur en begeleider bij logeeropvang WilgaerdenLeekerweideGroep aan tafel. Miriam deelde haar bevindingen en ervaringen met de griepprik en haar aanbevelingen hiervoor.

"We werken met een hele diverse en kwetsbare doelgroep. Daarom is het een belangrijk onderwerp om met elkaar over in gesprek te gaan. Aan tafel heb ik kunnen aangeven wat wij nodig hebben zodat kennis ons kan bereiken. Op die manier wordt iedereen in positie gesteld om een voor zijn/haar passende keuze te maken over het wel of niet nemen van de griepprik”

Veelgestelde vragen

Via de chatfunctie kon je tijdens het webinar alles over de griepvaccinatie vragen. Ted van Essen, Huisarts en voorzitter van de Nederlandse Influenza Stichting, heeft antwoord gegeven op de meest gestelde vragen over de griepprik.

Die antwoorden vind je hier .

Het hele Webinar is terug te kijken via YouTube.