's Heerenloo

Inspiratiemiddag: Hoe leren kinderen met een verstandelijke beperking?

14:30
18:00
AFAS Da Vinci Theater Leusden
afbeelding uit computerspel voor kinderen met een beperking

Geloof je dat leren voor alle kinderen mogelijk is? ‘s Heeren Loo en softwarebedrijf Mediaheads ontwikkelen dankzij een gift van de AFAS foundation een serious game waarmee effectief leergedrag gemeten en getraind kan worden. We nodigen je uit voor een inspiratiemiddag over leren met een verstandelijke beperking.

Robins Wereld

Tijdens deze middag zijn er verschillende sprekers en een belevingsgerichte markt. Er is ruimte voor ontmoeting en netwerken. En het prototype van de game voor kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking ‘Robins Wereld’ ziet het levenslicht. De game speelt zich af in een spelwereld waar kinderen diverse taken uitvoeren, om uiteindelijk een schat te vinden. De taken richten zich op verschillende vaardigheden die samenhangen met effectief leergedrag, een belangrijke voorwaarde voor ontwikkeling en leren.

De inspiratiemiddag vindt plaats van 14.30 uur tot 18.00 uur in het AFAS Da Vinci Theater te Leusden. Entree is gratis en voor hapjes en drankjes wordt gezorgd. Reserveer 20 november 2019 vast in je agenda! Meer informatie over het programma en mogelijkheid tot aanmelding volgt medio september.

Meer weten?

Neem contact op met innovatie@sheerenloo.nl.

Deze pagina is een onderdeel van: