Mediawijsheid: vrijheid of onveiligheid

10.00
15.00
Beeld en Geluid - Hilversum
Mediawijsheid

Media zijn niet meer weg te denken uit het leven van mensen met een beperking, die makkelijk contact leggen via social media en zich daardoor minder eenzaam voelen. Maar, er zit ook een andere kant aan actief mediagebruik: mensen met een beperking blijken oververtegenwoordigd te zijn als slachtoffer én dader bij online misstanden, zoals cyberpesten of sexting.

De VGN en netwerk Mediawijsheid lieten in de afgelopen maanden het Nederlands Jeugdinstituut intensief onderzoek doen naar het mediagebruik onder mensen met een beperking, in het bijzonder de rol van de begeleiders. Hoe kun je als professional grip houden op verantwoord mediagebruik van cliënten? Tijdens de bijeenkomst  ‘Mediawijsheid: vrijheid of onveiligheid’ op donderdag 13 februari worden de uitkomsten van dit onderzoek gepresenteerd. 

Programma

We gaan, onder leiding van dagvoorzitter Marit Smit – presentator, content creator en succesvol vlogger - met elkaar in gesprek over mediagebruik. Over de vrijheden die het oplevert en hoe je cliënten goed en veilig kunt begeleiden. Professionals uit het werkveld delen hun kijk op dit thema en gaan met elkaar in debat. In de middag kun je kiezen uit vier workshops waarin creatie, preventie, een leuk online leven en succes op social media  worden behandeld.  

Inschrijven

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze bijeenkomst. Deze bijeenkomst heeft het maximaal aantal genodigden bereikt. 

Voor wie

De bijeenkomst is voor begeleiders, mediacoaches, trainers, ervaringsdeskundigen en communicatieprofessionals.

 

Deze pagina is een onderdeel van: