ProkkelParelParade - online talkshow Stichting Prokkel

15:00
16:30
Online

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Stichting Prokkel stimuleert ontmoetingen tussen mensen met en iemand zonder beperking, want van zulke ontmoetingen kan je veel leren. Tijdens de online talkshow ProkkelParelParade komen verschillende Prokkelonderwerpen aan bod. Kijk je ook mee?

banner voor prokkelparade 17 september 2021 je ziet de tekst prokkelen verbindt en verschillende foto's van prokkel bijeenkomsten.

Kijk online mee!

Op vrijdag 17 september van 15.00 tot 16.30 uur presenteren Ellis Jongerius (ervaringsdeskundige en directeur LFB) en Marian Geling (Prokkel projectleider) de ProkkelParelParade. Je kan deze uitzending live volgen! De link om mee te kijken vind je hier.

In gesprek met vele gasten

Per onderwerp maken Ellis en Marian (via Zoom) steeds verbinding met diverse gasten. En vragen naar hun Prokkelervaringen. 

Zo vertellen Nathan en Noortje over hun bezoek aan het stadsmuseum in Helmond. Waarom is dit museum leuk voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking? Ook Anja en Myriam komen aan het woord. Zij bezochten het Drents Museum in Assen en delen graag hun tips en tops met Albert Kool, medewerker bij het Drents Museum.

Wethouder Roy Bouten (Horst aan de Maas) en Loes Verbeek (VSO Impuls) vertellen over de Nationale Prokkelstagedag van 10 juni. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen, nu er zoveel bedrijven nog dicht zaten door corona.

De interviews worden afgewisseld met filmpjes en met een online quiz onder begeleiding van medewerkers van Het Punt (Baalderborg Groep) uit Rijssen. Aan het eind van het programma maakt de ProkkelPrijzenPrinses van de Baalderborg Groep de winnaars bekend.  

Dit zijn slechts een paar highlights uit het programma van de ProkkelParelParade. Het volledige programma vind je op de website van Stichting Prokkel.