ProkkelParelParade (heeft plaatsgevonden)

15:00 16:30
Online

Een online talkshow met ervaringsdeskundige Ellis Jongerius en Marian Geling, landelijk projectleider bij stichting Prokkel.  Ze gaan met verschillende gasten praten over meedoen in de samenleving. We nodigen je van harte uit mee te kijken. 

Deze keer een bijzondere uitzending met twee onderwerpen:
- Prokkelduo's tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en
- hoe er vanuit de Prokkelweek een landelijke Prokkelcommunity is ontstaan waaraan zoveel mensen meedoen. 

Prokkelduo's tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 
Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in elke Nederlandse gemeente één duo bestaande uit een persoon zonder én met (licht) verstandelijke beperking als vrijwilliger in het stemlokaal: dat is de wens! We gaan daarover praten met Bart en Gerrie, zij waren vorig jaar Prokkelduo op het stembureau in de gemeente Gouda. In dat jaar was ook de gemeente Aalten een Prokkelduo actief. Catharina was een van hen. Zij heeft grote indruk gemaakt op wethouder Joop Wikkerink. Welke boodschap heeft Joop voor collega-wethouders in het land? Ook komen Carla en Tineke aan het woord. Zij gaan meehelpen met het organiseren van deze campagne. Wat gaan zij dan doen? Dat horen we van henzelf.
Gerrie vertelt ook nog iets over een boek dat ze heeft gemaakt. Een boek dat Prokkelduo's kunnen gebruiken om elkaar beter te leren kennen. 
Aan deze ronde doen mee
- Bart van den Berg (stembureau vrijwilliger) 
- Gerrie Lammé (stembureau vrijwilliger) 
- Joop Wikkerink (wethouder gemeente Aalten)
- Carla den Otter (mede organisator inclusieve stembureaus)
- Catharina van der Velden (stembureau vrijwilliger)
- Tineke Zwemmer - Rozendaal (mede organisator inclusieve stembureaus)

Van de Prokkelweek naar een landelijke Prokkelcommunity
Voor onderwerp hebben we een bijzondere gast, Luc Perdieus. Hij werkt bij Hart voor Handicap in België. Luc bracht een bezoek aan de website van stichting Prokkel en was meteen enthousiast. Het lijkt veel op wat hij in België doet, maar hij heeft ook veel vragen. Hoe lang bestaat de stichting al? Wat heeft corona gedaan met de Prokkelweek? Hebben mensen met en zonder verstandelijke beperking nog wel veel contact met elkaar? Hoe kom je van Prokkelen naar een landelijke Prokkelcommunity? Wie zijn er allemaal aangesloten bij die community? En mag iedereen zo maar aansluiten en meedoen? En wat doet stichting Prokkel zelf?

Allemaal vragen die door een panel van deskundigen worden beantwoord. Het panel bestaat uit
- Jan-Henk Jansen (bestuurder bij Amerpoort),
- Idman Nur (ervaringsdeskundige bij Amerpoort en LFB),
- Marc van der Buijs (verbinder bij Frion),
- Carla den Otter (coördinator bij SWZ zorg) en
- Mirjam Braspenning (ervaringsdeskundige bij LFB Zeeland).
 
Tussen de gesprekken door is er natuurlijk ook een quiz. Deze keer georganiseerd door Severinus. Je kunt als kijker meespelen en kans maken op mooie prijzen.

Meer over het programma lees je hier.

Live-stream om mee te kijken: Klik hier