Een symposium vol inspiratie en inzichten in wat technologische toepassingen in de zorg kunnen betekenen voor mensen met een beperking, professionals en organisaties.
Ter gelegenheid van de promotie van Miriam Zaagsma

Promotie Miriam Zaagsma
Stichting Philadelphia Zorg organiseert het symposium ter gelegenheid van de promotie van Miriam Zaagsma. Zij schreef haar proefschrift over de (online) ondersteuningsdienst DigiContact, en wat de ondersteuning van deze dienst kan betekenen voor zelfstandig wonende mensen met een verstandelijke beperking.
Programma
9.15 – 9.30 uur: Inloop
9.30 – 9.35 uur: Welkomstwoord door dagvoorzitter prof. dr. Alice Schippers
9.35 – 10.05 uur: Keynote Joris Arts MHA
Joris Arts is twintig jaar werkzaam in de zorg als professional, bestuurder, toezichthouder en ondernemer. Rode draad door zijn carrière is het continu zoeken naar manieren om de zorg te verbeteren. Dat doet hij vooral door naar buiten te kijken en te leren van andere sectoren. Daar zijn namelijk al lang oplossingen voor problemen waar we in de zorg maar tegenaan blijven lopen. Deze lessen deelt hij in een prikkelende opening.
10.05 – 10.35 uur: Keynote dr. Agnes van der Poel
Agnes van der Poel is programmaleider Onderzoek en coördinator van de Academische Werkplaats ZoTeG, Academy Het Dorp. In haar bijdrage ‘Inzet van technologie in de gehandicaptenzorg: voorbij de pilot’ deelt ze hoe technologie veel kan betekenen in het leven van mensen met een beperking. En in de efficiëntie en kwaliteit van zorg. Maar wat is daarvoor nodig? Agnes neemt ons mee aan de hand van enkele voorbeelden.
10.35 – 10.55 uur: Bas Bodzinga RM EMP
Bas Bodzinga is directeur klantbelang en DigiContact bij Stichting Philadelphia Zorg. In zijn bijdrage deelt hij de visie van Philadelphia op de inzet van technologie in de zorg voor cliënten en in het bijzonder de ervaringen met DigiContact.
10.55 – 11.15 uur: Pauze
11.15 – 11.35 uur: Prof. dr. Geert van Hove, Miriam Zaagsma en Mark Koning
Miriam Zaagsma deed samen met Mark Koning onderzoek naar de (toegevoegde) waarde van DigiContact ondersteuning voor zelfstandig wonende mensen met een verstandelijke beperking. Geert van Hove was hierbij betrokken als promotor. Samen vertellen zij over dit onderzoek en de belangrijkste bevindingen.
11.35 – 11.50 uur: Dr. Karin Volkers en Mark Koning
Karin Volkers en Mark Koning gaan in gesprek met twee cliënten en een DigiContact medewerker over wat de inzet van DigiContact voor hen betekent.
11.50 – 12.25 uur: Paneldiscussie en vragen
Onder leiding van de dagvoorzitter gaan alle sprekers aan de hand van vragen in gesprek met elkaar én de aanwezigen.
12.25 uur: Afsluiting en lunch
13.45 uur: Promotie Miriam Zaagsma
Aansluitend op het symposium zal Miriam haar proefschrift verdedigen. De title van dit proefschrift is ‘The added value of on-demand remote support. Experiences with DigiContact: 24/7 available support for independently living people with intellectual disabilities.’ U bent van harte welkom bij deze plechtigheid. (Uw eventuele aanwezigheid staat los van deelname aan het symposium).
Aanmelden
Locatie: Het symposium vindt plaats op de Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam. Zaal: Agora I. De promotie van Miriam Zaagsma vindt om 13.45 uur plaats in de Aula van de Vrije Universiteit.
Deelname aan het symposium is gratis.
Heeft u vragen? Die kunt u stellen via kenniscentrum@philadelphia.nl