Naar hoofdmenuNaar hoofdinhoud

HomeThema'sKwaliteitToezicht

Rondetafelbijeenkomst IGJ - VGN

Rol, positie en werkwijzen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn aan verandering onderhevig. De IGJ gaat uit van ‘gezond vertrouwen’ en legt de nadruk op persoonsgerichte zorg, deskundige medewerkers en sturen op kwaliteit en veiligheid. De VGN vindt deze vernieuwing positief.  Toch ervaren aanbieders van gehandicaptenzorg deze uitgangspunten in de praktijk nog niet altijd. Daarnaast vinden zorgaanbieders rechtstreeks contact met de inspectie belangrijk.

Daarom organiseren VGN en IGJ tweemaal per jaar een Rondetafelbijeenkomst, waarin lidinstellingen van de VGN en vertegenwoordigers van de IGJ met elkaar in gesprek gaan en zorgaanbieders kennis kunnen maken met de inspectie, haar werkwijzen en inspecteurs. Thema van de bijeenkomsten in 2018 is ‘Vrijheid versus veiligheid’. De bijeenkomst start met een korte inleiding door IGJ en VGN. Vervolgens wordt in kleine groepen met vertegenwoordigers van de IGJ (‘met de benen op tafel’) doorgepraat over het thema en andere actuele onderwerpen.

Deelnemers
De bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor bestuurders van VGN-lidinstellingen. Vanwege het karakter van de bijeenkomst is per bijeenkomst plaats voor maximaal 35 deelnemers. Bestuurders die in 2016 of 2017 nog niet hebben deelgenomen aan een Rondetafelbijeenkomst hebben voorrang.

Aanmelding
Voor de bijeenkomst van dinsdag 2 oktober 2018 van 14.00 u. – 16.00 u. in Utrecht vindt u het aanmeldformulier hier.

Icon TwitterLinkedIn IconIcon FacebookIcon Mail