Nieuws

‘Patient driven technology’ rode draad van Health Valley Event 2017

13 maart 2017

Technologische innovatie kan alleen slagen als het vanuit de cliënt of patiënt komt, zij vanaf het begin betrokken zijn en er meerdere partijen vanuit verschillende disciplines betrokken zijn bij de ontwikkeling ervan. Innovatie begint en eindigt immers bij de cliënt of patiënt. Dit was de centrale boodschap van het geslaagde Health Valley Event 2017. Prins Constatijn van Oranje-Nassau, een van de aanwezigen tijdens het event, voegde daar nog aan toe dat een goed idee pas een innovatie wordt als het op grotere schaal uitgerold kan worden.

Op 9 maart 2017 vond het negende Health Valley Event plaats in Cinemec Nijmegen. Dit event, georganiseerd door Health Valley Netherlands, is al jarenlang dé ontmoetingsplaats voor iedereen in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, wetenschap en overheid die zich bezighoudt met innovaties, business en wetenschap in de Health- en Life Sciences sector. Vooraanstaande sprekers als Jan Kimpen (chief medical officer bij Philips) en Dianda Veldman (directeur van Patiëntenfederatie Nederland) gaven hun visie op technologische innovatie, de centrale rol die de cliënt of patiënt daarbij heeft en nieuwe vormen van samenwerking in de zorg. Prins Constantijn van Oranje-Nassau (StartupDelta2020), sprak met tafelgasten Rob Hoogma (Siza), Mark van Houdenhoven (Sint Maartenskliniek) en Leon van Halder (Radboudumc) over de inzet van startups. 

Naast workshops, een investorslounge, veel exposanten en Living Lab op de beursvloer, waren er ook diverse parallelle sessies over uiteenlopende thema’s. Bij een van deze sessies presenteerde Siza, een van de hoofdsponsors van het event, Academy Het Dorp. Het Dorp bij Arnhem wordt de komende jaren getransformeerd naar een superslimme en -gezonde leefomgeving. Bedrijven en instellingen kunnen zich aansluiten bij dit initiatief. Meer mogelijk maken voor mensen met een beperking door de inzet van slimme, betaalbare technologische oplossingen. Dat is de ambitie van Academy Het Dorp.

De dag werd afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2017. Umenz mocht zich met de Umenz App de gelukkige winnaar noemen van de titel en €15.000 om te investeren in verdere opschaling en innovatie. De Umenz app verbindt de zorgconsument met al zijn zorgverleners en biedt overzicht, ondersteuning, begeleiding, signalering, registratie en consultatie bij al zijn behandelingen. De app heeft toegang tot een grote bibliotheek van medische animaties en instructievideo’s voor het informeren, coachen en begeleiden van patiënten. Door het gebruik van de app is de patiënt continu in contact met de zorgverlener.

Technologie is onmisbaar in de zorg van de toekomst. Door technologie kunnen mensen hun eigen leven nog meer zelf organiseren en het leven makkelijker en aangenamer maken. En zoals een van de sprekens, Anne-Miek Vroom, directeur van Stichting IKONE en ervaringsdeskundige, tijdens de plenaire slotshow citeerde: alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Deze pagina is een onderdeel van: