Naar hoofdmenuNaar hoofdinhoud

HomeThema's

VGN zoekt stagiair journalist/webredacteur (16-24 uur)

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is voor de campagne Nederland Onbeperkt op zoek naar versterking. Vind je het leuk om mensen te interviewen en kun je goed schrijven? Vind je het belangrijk dat iedereen in de maatschappij mee kan doen, ongeacht wat zijn of haar beperking is?

afbeeldingen

Afbeelding 1 van 1

Nederland tekende ruim een jaar geleden het VN-verdrag voor mensen met een beperking. Sindsdien heeft iedereen in ons land wettelijk het recht om zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de samenleving. De vraag is in hoeverre het verdrag inmiddels wordt waargemaakt.
Om antwoord op die vraag te krijgen organiseren we de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Welke gemeentes zijn al drempelvrij en waar stuiten mensen met een beperking nog te vaak op barrières?

Uit de beoordelingen zullen reacties voortkomen en daar willen we graag gehoor aan geven. Op de website die nog gelanceerd gaat worden, plaatsen we verhalen en korte video’s van mensen die goede (of slechte) voorbeelden van toegankelijkheid geven.

We verwachten dat jij:
  • artikelen schrijft voor onze website
  • mensen telefonisch of ter plaatse interviewt
  • foutloos Nederlands kunt schrijven
  • een kritische journalistieke instelling hebt
  • HBO werk- en denkniveau hebt

Het is een pre als jij:
  • kunt fotograferen
  • korte video’s kunt maken

De stageplaats is beschikbaar tot en met eind januari.
Het aantal uren per week staat wat ons betreft niet vast. We kijken graag in goed overleg naar wat er binnen jouw stageopdracht passend is.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisanne Smits, 030- 273 96 81. Weet je nu al dat je de uitdaging aan wilt gaan? Mail dan je motivatiebrief naar personeel@vgn.nl.

Icon TwitterLinkedIn IconIcon FacebookIcon Mail