Naar hoofdmenuNaar hoofdinhoud

HomeThema'sJeugd16 - 27 jaar

Jongeren Smaragd centraal in Brandpuntdocumentaire over problematiek 18-/18+

Behandelvoorziening Smaragd van De Hoenderloo Groep stond centraal in een documentaire die actualiteitenrubriek Brandpunt van KRO-NCRV op dinsdag 31 oktober uitzond. Aanleiding voor de uitzending is de zogenaamde18-/18+ problematiek: Jongeren vallen in een gat als op hun 18e de verantwoordelijkheid van jeugdzorg wegvalt. Niet voor niets hebben veel zwerfjongeren een achtergrond in de jeugdzorg.

afbeeldingen

Afbeelding 1 van 1

Brandpunt volgde afgelopen weken twee jongeren die na een leven in verschillende jeugdzorginstellingen op eigen benen proberen te staan. De focus in de reportage ligt op de verhalen van Romy en Jason en het werk van projectleider Niels Eemstra en zijn team bij Smaragd.

Smaragd ondersteunt jongeren bij hun stap naar zelfstandigheid, met als doel voor een stabiele basis te zorgen. Niels Eemstra pleit er in dat kader voor om de harde grens van 18 jaar voor jeugdzorg te versoepelen en jongeren een vaste plek te geven, zodat ze niet van de ene naar de andere zorgplek hoeven te verhuizen. Ook dient er eerder gestart te worden met het werken naar perspectief.

Gemist? De reportage van Brandpunt is hier te bekijken.

Icon TwitterLinkedIn IconIcon FacebookIcon Mail