Naar hoofdmenuNaar hoofdinhoud

HomeThema's

VGN draagt Boris van der Ham voor als nieuwe bestuursvoorzitter

Het bestuur van de VGN draagt tijdens een extra ledenvergadering op 23 januari 2019 Boris van der Ham voor als nieuwe voorzitter. Als de VGN-leden instemmen met deze voordracht, neemt de oud-politicus per direct de voorzittershamer over van vice voorzitter Greet Prins. Zij nam na het vertrek van Femke Halsema het voorzitterschap tijdelijk waar.

afbeeldingen

Afbeelding 1 van 1

Het bestuur van de VGN is verheugd Boris van der Ham (1973) te kunnen voordragen. Greet Prins over de voordracht: “We verwachten dat de VGN met Boris van der Ham een verbindende voorzitter krijgt, die weet hoe brancheorganisaties werken en een sterk voorstander is van participatie. Boris kan met zijn bestuurlijke ervaring en schakelend vermogen samen met de leden werken aan de veranderingen en vernieuwingen die de komende jaren van groot belang zijn voor de gehandicaptenzorg.”

Politieke loopbaan

Boris van der Ham was van 2002 tot 2012 volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer voor D66. Hij was vice-fractievoorzitter en woordvoerder op onder andere onderwijs, economische zaken en milieu. Van der Ham was ook verantwoordelijk voor een groot aantal initiatiefwetsvoorstellen, waaronder het schrijven van het wetsvoorstel om gelijke behandeling van gehandicapten in artikel 1 van de Grondwet op te nemen. 

Sinds zijn vertrek uit de Kamer bekleedt Boris van der Ham verschillende bestuurlijke functies in het bedrijfsleven, bij brancheorganisaties, de culturele sector, de zorg en de media. Hij is bovendien voorzitter van het Humanistisch Verbond, acteur en heeft als schrijver verschillende boeken op zijn naam staan. 

VGN bestuurslid Greet Prins nam vanaf juni 2018 de voorzittersrol tijdelijk over van Femke Halsema, omdat laatstgenoemde werd voorgedragen voor het burgemeesterschap van Amsterdam. Halsema was vanaf november 2015 voorzitter van de VGN.

Icon TwitterLinkedIn IconIcon FacebookIcon Mail