Naar hoofdmenuNaar hoofdinhoud

HomeAgenda

Bestuurstafel: Dillema's rondom werkdruk

Datum: 21 maart 2019

Tijd: 18:00 - 20:00

Waar: VGN, Oudlaan 4 in Utrecht

Werkdruk en verzuim nemen toe. Zodra de bezetting van een team onder druk komt te staan, dreigt er een vicieuze cirkel te ontstaan. Om de zorg te waarborgen worden flex-medewerkers en ZZP’ers ingezet, waardoor de kosten flink stijgen en de kwaliteit van de zorg onder druk komt te staan. De werkdruk van het bestaande team neemt hierdoor toe, waardoor de kans op uitval groter wordt. Ook scholing van (nieuwe) medewerkers levert bezettingsproblemen op. Herkent u deze dilemma’s?

Onderwerpen bestuurstafel

Door de huidige arbeidsmarktproblematiek neemt de werkdruk, het verzuim en het verloop snel toe. Hierdoor komen de strategische doelen van uw organisatie onder druk te staan en hiermee ook het verlenen van kwalitatief goede zorg. Als bestuurder heeft u hierin een cruciale rol. Hoe maakt u het verschil?

Graag gaan wij met u in gesprek over hoe wij samen deze vicieuze cirkel kunnen doorbreken. Wij nemen u mee in de werkdruk-aanpak die dit jaar van start gaat om werkdruk bespreekbaar te maken in de organisatie en de teams. Tijdens de bestuurstafel op 21 maart hoort u hoe u aan de slag kunt met de voor de gehandicaptenzorg ontwikkelde werkdruk-aanpak. Het gesprek staat onder leiding van Heleen Griffioen, bestuurslid van de VGN.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Aart Bertijn, abertijn@vgn.nl.

Aanmelding

Meld u aan voor de bijeenkomst via onderstaand inschrijfformulier. 

Icon TwitterLinkedIn IconIcon FacebookIcon Mail

Bestuurstafel Dillema's rondom werkdruk

* Verplicht veld