Naar hoofdmenuNaar hoofdinhoud

HomeAgendaOrganisatie langdurige zorgWet langdurige zorg

Inspiratiebijeenkomst: ‘Verbinding tussen huisarts en gehandicaptenzorgaanbieder in de Wlz’

Datum: 05 april 2019

Tijd: 09:30 - 13:00

Waar: Colour Kitchen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht

Toegang tot huisartsenzorg voor Wlz-cliënten wordt steeds vaker als knelpunt ervaren door zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg. Hoe vind je als zorgaanbieder een huisarts? Hoe kom je tot een goede samenwerking en afspraken tussen huisarts en zorgaanbieder? Hoe regel je de ANW diensten? Wat zijn hulpmiddelen in de communicatie? Tijdens de bijeenkomst ‘verbinding tussen huisarts en zorgaanbieder in de Wlz’, gaan huisartsen, AVG’s en beleidsmedewerkers van zorgaanbieders in op deze vragen.

Verbinding

De bijeenkomst heeft als doel om zorgaanbieders te inspireren en ervaringen uit te wisselen over de samenwerking met huisartsen. Samen zoeken we naar de mogelijkheden en voorwaarden voor een goede samenwerking. Daarbij richt de bijeenkomst zich op de mogelijkheden. Denk aan de facilitering van huisartsen, zoals beschikbaarheid van de AVG, triage en bijscholing. Hoe kunnen zorgaanbieders huisartsen ‘verleiden’ tot een samenwerkingsverband?

Achtergrond

De problemen met de toegang van huisartsenzorg is onderdeel van een bredere discussie over behandeling in de WLZ en hebben een complexe achtergrond. Ze hebben onder andere verband met adequate tarieven (als basisvoorwaarde), opleiding, registratie en gegevensuitwisseling. Over deze aspecten is de VGN samen met NVAVG in gesprek met de LHV, VWS, ZN  en andere partijen. Meer informatie hierover vindt u bijvoorbeeld op de website van de VGN: 

Programma

9.00 uur - inloop
9.30 uur – Welkom door dagvoorzitter
9.45 uur -  Visie op huisartsenzorg in de Wlz-gehandicaptenzorg
                 LHV – (onder voorbehoud)                         
                 NVAVG - Marijke Meijer
10.25 uur – Communicatie tussen huisartsen, begeleiders en cliënten in de VG zorg  –  Mathilde Mastenbroek, AVG bij Siza en AVG praktijk Nijmegen, onderzoeker bij de academische werkplaats ‘Sterker op eigen benen’ (Radboud UMC)

10.45 uur Pauze en uiteen in subgroepen

11.00 – 11.45 uur Workshop* ronde 1
11.55 – 12.40 uur Workshop*  ronde 2
12.40 uur Afsluiting en lunch

* De workshops gaan onder meer over:

  • Ervaringen van een zorgaanbieder met het vinden van een huisarts en maken van afspraken.
  • Ervaring van een huisarts met de samenwerking met een zorgaanbieder
  • Ervaring met de ondersteuning van huisartsen, bijvoorbeeld door triage en voorlichting
  • Innovatief hulpmiddel voor communicatie met de huisarts, de oefendokter
Productentafel
Heeft u inspirerende hulpmiddelen of materialen voor cliënten, begeleiders en/of huisartsen  voor een soepele samenwerking? Wij nodigen u van harte uit om deze mee te nemen voor de productentafel. Wilt u dat ook alvast aangeven bij de opmerkingen in het inschrijfformulier?
Inschrijven

Inschrijven voor de bijeenkomst kan via onderstaand formulier. U ontvangt twee weken voor de bijeenkomst een definitief programma.

Icon TwitterLinkedIn IconIcon FacebookIcon Mail

Aanmeldformulier bijeenkomst 'Een open deur'

* Verplicht veld