Naar hoofdmenuNaar hoofdinhoud

HomeAgenda

Themadag Zeggenschap en Goede Zorg

Datum: 02 april 2019

Tijd: 09:00 - 17:00

Waar: Fort Voordorp, Groenekan

Op de themadag Zeggenschap en Goede Zorg, georganiseerd door Philadelphia, wordt er uitgebreid ingegaan op alle kanten van Zeggenschap. Van de theorie tot en met de praktijk. Het programma voor externe relaties start om 10.00 uur. 

Onderwerpen die de revue passeren zijn (onder voorbehoud):

 • Wat is zeggenschap? - Agnes Verhulst, directeur Medewerkersbelang Philadelphia en Fedor van Woerkom, bewoner locatie Philadelphia en lid van team Zeggenschap
 • ‘Stamp Forumtheater’ over zeggenschap - ervaringsdeskundige (beroeps)acteurs 
 • Iedereen heeft recht op zeggenschap - Loes den Dulk, directeur stichting Raad op Maat
 • Leerbaar en Weerbaar in een nieuw jasje - Judith Kreijne, trainer Leerbaar en Weerbaar
 • ‘Hou je kop… erbij!’ - Ina van Berckelaer – Onnes, emeritus hoogleraar orthopedagogiek

Daarnaast is het mogelijk één van de onderstaande verdiepende sessies bij te wonen:

 • Hou je kop... erbij! - Dom, lui en dakloos
  Luisteren naar de ander zodat die ander het gevoel heeft dat hij echt gehoord wordt. Word dom, lui en dakloos. Dat helpt. In deze sessie verkennen we hoe je dit kunt doen.

 • Zeg mij van welke muziek jij houdt en ik zeg wie je bent!
  Wat zegt muziek over jou en wat zegt muziek over de cliënt. Hoe kan je muziek inzetten om zeggenschap te vergroten en hoe stimuleer je dit? We gaan het uitproberen en toepassen.

 • Expertmeeting zeggenschap. Kom en draag bij!alleen voor professionals andere zorginstellingen
  Zeggenschap. Zo vanzelfsprekend. Hoe krijg je het in de haarvaten van je organisatie? Philadelphia is een tijdje op weg. We delen best practices en voeren het gesprek met de experts uit de sector. Breng je praktijkervaringen mee!

 • Eigen regie bij EMB
  Hoe kunnen begeleiders, familieleden en belangrijke anderen eigen regie bevorderen? Welke houding is belangrijk en welke tools zijn er voorhanden? We nemen je mee in dit thema.

 • Non-verbaal - In contact met anderen ontmoet je jezelf
  Een tegelwijsheidje? Alles behalve! Welkom in de wereld van de non-verbale communicatie. Want ook al zeg je niets, je communiceert. Je zendt altijd berichten uit, of je nu wilt of niet. Dat geldt juist ook voor cliënten.

 • Leerbaar en Weerbaar in de praktijk 
  De vernieuwde leerlijn waarbij jij zelf aan de slag gaat. Waar vind je informatie, hoe is dit opgebouwd en op welke verschillende manieren word je geprikkeld om te experimenteren met nieuw gedrag?

 • Zeggenschap, goede zorg en de verantwoordelijkheid van de manager
  Loes den Dulk over vragen als: Wie beslist? Welke keuzes maken cliënten zelf? Hoe verhouden zeggenschap en goede zorg zich tot elkaar? Wat is jouw rol en verantwoordelijkheid als manager? Hoe zit het met wilsbekwaamheid? Breng je eigen casussen in!

 • Het moedige gesprek - Een gezonde en professionele aanspreekcultuur 
  Voor het succes van zelforganisatie én de zorg voor meer en betere zeggenschap bij cliënten is het voeren van ‘Het Moedige Gesprek’ een basisvoorwaarde. Daar gaan we mee aan de slag.

Bekijk het hele programma en schrijf je in op de website van Philadelphia.

 

Icon TwitterLinkedIn IconIcon FacebookIcon Mail

Lees meer over

zeggenschap