Naar hoofdmenuNaar hoofdinhoud

HomeAgendaArbeidsmarktArbeidsmarktcommunicatie

Gehandicaptenzorg@Work bijeenkomst over imago 9 april

Datum: 09 april 2019

Tijd: 13:00 - 16:30

Waar: Eindhoven; Eckartdal - Tiendschuurpad 6

Je bent van harte welkom bij de bijeenkomst Gehandicaptenzorg@Work over imago op dinsdag 9 april in Eindhoven.

Een betere reputatie begint bij jezelf

Reputatie is voor zorgorganisaties actueler dan ooit. In de zorg draait het meer en meer om voorkeur en vertrouwen: wie wint de gunst van de cliënt en hoe bouwen we tegelijkertijd aan een goede relatie met uiteenlopende stakeholders als medewerkers, stagiaires, artsen, cliëntenraden, de IGJ, belangenorganisaties, toezichthouders en zorgverzekeraars?

We worstelen met de vraag, hoe wij onszelf positief op de kaart kunnen zetten. Tegen de achtergrond van steeds krapper wordende arbeidsmarkt en daarmee schaarste aan goed en gespecialiseerd personeel is dat bittere noodzaak. Een sterke reputatie werkt immers als een magneet voor cliënten, (nieuwe) medewerkers en de samenleving.

Wat is het imago van de gehandicaptenzorg?

Er zijn vooroordelen, waar we last van. Welk beeld hebben mensen van de gehandicaptenzorg? Snappen mensen voldoende wat werken in de gehandicaptenzorg inhoudt? Laten we samen genoeg zien hoe prachtig het werk is? Met andere woorden, wat is het imago van de gehandicaptenzorg en hoe kijken wij daar eigenlijk zelf naar?

Tijdens de bijeenkomst zal Arjan Hoek van de Reputatiegroep, ons handvatten aanreiken, hoe we op sectorniveau en op organisatieniveau (samen) kunnen werken aan een onderscheidende positie en een sterk imago. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden uit de zorg, wordt een aantal thema’s behandeld:

  • offensief: hoe spelen wij als gehandicaptensector in op de veranderende context? Hoe laten we het beste van onszelf zien als sector als geheel en als instellingen in het bijzonder (niet alleen met best practices en innovaties, maar ook onze dagelijkse kwaliteit en de goede zorg voor onze cliënten)?
  • defensief: hoe gaan we om met negatieve beelden over onze branche (VGN) en met issues bij individuele leden?
  • arbeidsmarkt: hoe zorgen we ervoor dat we een aantrekkelijke sector zijn/ worden, die voldoende medewerkers aantrekt en bindt?

Website Werken in de Gehandicaptenzorg

Tijdens de bijeenkomst vertellen wij meer over hoe jij de nieuwe website www.wateenvak.nl optimaal kunt gebruiken. Een website die tot stand gekomen is met behulp van verschillende mensen uit het ‘zorgveld’. Een website die bijdraagt aan het imago en zorgorganisaties helpt bij het aantrekken van nieuw personeel!

Aanmelden

Meld je via onderstaand formulier aan voor deze bijeenkomst. Ben je verhinderd maar wel geïnteresseerd? Op dinsdag 16 april organiseren wij dezelfde bijeenkomst in Leiden.

Icon TwitterLinkedIn IconIcon FacebookIcon Mail

Aanmelden Gehandicaptenzorg@Work over imago 9 april

* Verplicht veld