Naar hoofdmenuNaar hoofdinhoud

HomeThema'sArbeidsmarktSociale innovatie

Startbijeenkomst vervolg vernieuwing arbeidsverhoudingen

Teams aan de slag met de vernieuwing van arbeidsverhoudingen in de gehandicaptenzorg.

Medewerkers zetten zich in voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor cliënten. Daarbij is essentieel dat de cliënt de regie behoudt. Maar ook de rol van de zorgverlener is cruciaal. Om samen met de cliënt en zijn/haar netwerk te kunnen bepalen wat er nodig is voor die zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, hebben medewerkers ruimte nodig. Dat wil zeggen: meer betrokkenheid bij de vormgeving van het werk, de arbeidsomstandigheden en de arbeidsvoorwaarden. 

 

Deze tijd voor betrokkenheid bij het werk willen we in proeftuinen vormgeven. in deze startbijeenkomst gaan we hierover in gesprek en maken we een aanzet voor het vervolg in de organisaties. 

Deze bijeenkomst moet er aan bijdragen dat medewerkers meer regie krijgen op hun werk. Wat wordt van een organisatie en haar medewerkers verwacht om de medewerker de genoemde invloed te geven? Welke afstemming is daarbij nodig? Deze vragen komen aan de orde tijdens de startbijeenkomst, die ook is bedoeld als bron en start van de inrichting van proeftuinen.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst: https://www.vgn.nl/artikel/27426 

Icon TwitterLinkedIn IconIcon FacebookIcon Mail