Naar hoofdmenuNaar hoofdinhoud

Meer informatie over Markant

Markant nummer 5, oktober 2017

Heleen Griffioen: ‘De cao hoeft niet helemaal afgeschaft’

De arbeidsvoorwaarden in de gehandicaptenzorg vernieuwen, dat is de ambitie van Heleen Griffioen als VGN-bestuurslid. Met de nieuwe cao is dat nog niet gelukt. Maar de bestuurder van Koninklijke Visio kijkt vooruit.

Blader door deze editie

Verder in deze editie

Reportage

‘Cliënten lopen niet vast, dat doet het systeem’

Hoe begeleid je mensen met een verstandelijke beperking die in een crisis belanden? ‘Gewoon’ is het sleutelwoord op 24-uursopvang De Doorstroom. ‘Toen Eppo binnen kwam, hebben we de deur open gelaten.’ 

Achtergrond

Nieuwe lijntjes met politie en justitie

Bij vermoedens van seksueel misbruik door cliënten onderling, is een aangifte niet altijd succesvol. Daarom hebben de politie, het Openbaar Ministerie en de VGN nieuwe afspraken gemaakt, waarin de veiligheid en de veerkracht van het slachtoffer voorop staan.

Reportage

Vrijheid als uitdaging

Het is volgend jaar tien jaar geleden dat de sector besloot dat vrijheidsbeperking moet worden teruggedrongen. Onder andere Ipse de Bruggen ging hiermee succesvol aan de slag. ‘Wat is de onderliggende vraag van een cliënt?’

Kennis en onderzoek

Epilepsie en probleemgedrag: Kortsluiting in de hersenen

Als je alle aandacht richt op het probleemgedrag van een cliënt, dan kun je een mogelijke oorzaak over het hoofd zien. Bijvoorbeeld epilepsie. Truus van den Brink ging op zoek naar het verband.

Rubrieken

Zelf Markant ontvangen?

Werkt u bij een lid van de VGN, dan kunt u een gratis abonnement aanvragen. Overige lezers kunnen zich abonneren via de uitgever.