Naar hoofdmenuNaar hoofdinhoud

Meer informatie over Markant

Markant nummer 2, april 2018

Van kapper tot begeleider

Tienduizend extra mensen. Die heeft de gehandicaptenzorg voor 2020 nodig. Waar ze vandaan moeten komen? Bij voorkeur uit andere banen. Want zij-instromers hebben levenservaring, zijn gemotiveerd en brengen nieuwe kennis de sector in.

Blader door deze editie

Verder in deze editie

Interview

Chiel Egberts: ‘Loslaten betekent dat je anderen toelaat’

De zorg voor je kind loslaten kan lastig zijn, zeker voor ouders van kinderen met een beperking. Begeleiders kunnen daardoor in de knel komen. Driehoeksdeskundige Chiel Egberts legt uit ze daar het best mee kunnen omgaan: ‘Begeleiders moeten zelf loslaten.’

Achtergrond

Governance: Zachte controle

Minder afvinklijstjes, meer dialoog. Niet alleen met toezichthouders, ook met cliënten en begeleiders. Wat zijn de eerste ervaringen van bestuurders met de nieuwe Governancecode Zorg? ‘Ik ben opener geworden.’

Achtergrond

Overal waar de doelgroep is

Hoe maak je multidisciplinaire zorg en ondersteuning toegankelijk voor mensen die liever geen stempeltje hebben maar wel vastlopen? Abrona richt poli’s op voor mensen met ‘leerproblemen’. Prisma ontwikkelt een nieuw initiatief: Bijonz.

Kennis en onderzoek

Wetenschap met meerdere partners

Wat zijn de trends in het wetenschappelijk onderzoek naar mensen met een verstandelijke beperking? Vooruitlopend op het congres Focus op Onderzoek brengen we ze in kaart. Conclusie: onderzoekers kijken steeds meer over de grenzen van hun eigen vakgebied heen.

Rubrieken

Zelf Markant ontvangen?

Werkt u bij een lid van de VGN, dan kunt u een gratis abonnement aanvragen. Overige lezers kunnen zich abonneren via de uitgever.