Platform Stress de baas

Blog
Oude man met twee verpleegkundigen
PGGM&Co
21 juli 2020

Werkgevers in de zorg kunnen gebruik maken van een het platform Stress de Baas om de mentale gezondheid binnen hun organisatie te ondersteunen. Stress de Baas is een initiatief van Stichting IZZ, ledenorganisatie PGGM&CO en het pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).

Werkgevers in de zorg kunnen gebruik maken van een het platform Stress de Baas om de mentale gezondheid binnen hun organisatie te ondersteunen. Stress de Baas is een initiatief van Stichting IZZ, ledenorganisatie PGGM&CO en het pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW). Het platform is bedoeld om te helpen bij goed werkgeverschap. Het bevat informatie en hulpmiddelen en bestrijkt onder meer stress, burn-out en psychische klachten. De initiatiefnemers van Stress de Baas werkten voor het project samen met de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ), het Defensie-programma Duurzaam Gezond Inzetbaar (DGI). Ook deskundigen op het gebied van ingrijpende gebeurtenissen die bij ARQ IVP werken hadden hun inbreng.

Naast een platform voor werkgevers is er ook één voor zorgmedewerkers

 

Meer weten over de campagne Mentale gezondheid?

Heb je een mooi voorbeeld in jouw organisatie rondom mentale gezondheid? En zou je dit met andere organisaties binnen de gehandicaptensector willen delen? Denk aan een aanpak, een persoonlijk verhaal van een cliënt of medewerker, of een ‘best-practice’ binnen jouw organisatie. We horen het graag! Stuur je voorbeeld op naar Maarten Hüttner (Beleidsadviseur Arbeidszaken)!

Portret Maarten Huttner