Bestuurder Marjolijne Lewis vertrekt bij S&L Zorg

Bestuurder Marjolijne Lewis vertrekt bij S&L Zorg. Ze gaat vanaf 1juni als bestuurder aan de slag bij Gemiva-SVG Groep, een zorgorganisatie in Zuid-Holland.

Marjolijne Lewis
Marjolijne Lewis

Onder leiding van Marjolijne Lewis, heeft S&L Zorg zich de afgelopen vijf jaar vooral doorontwikkeld op het gebied van de betrokkenheid van de bewoners en deelnemers. Dit deed ze samen met het managementteam en steeds in goed overleg met de inspraakorganen. Er was specifiek veel aandacht voor het centraal stellen van de bewoner met diens eigen mening voorop. Om de bewoners te ondersteunen is er veel geïnvesteerd in de kracht van het netwerk om de bewoners heen. Ook was er veel aandacht voor een verrijking van de dagactiviteiten, het thema ethiek en de versterking van de medische zorg.

S&L Zorg bleef met Marjolijne stabiel op koers, ondanks alle uitdagingen die de coronacrisis heeft geboden. Ze startte o.a ambitieuze nieuwbouwplannen. De projecten, waarvan de bouw binnenkort start, zullen nog jaren een bijdrage leveren aan het meedoen in de samenleving voor mensen met een verstandelijke beperking in Bergen op Zoom en Roosendaal.

De raad van toezicht is dankbaar voor haar creatieve inzet en gaat zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe bestuurder.

S&L Zorg

Met bijna 800 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers biedt S&L Zorg meer dan 380 mensen met een verstandelijke beperking dagelijks uitstekende zorg. Naast diverse woningen in de wijken in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.