Nieuws van leden

De kracht van muziek in de zorg

Leestijd: 3 minuten
03 november 2021

Philadelphia Zorg en Stichting Akoesticum introduceren gezamenlijk een eerste serie trainingen voor iedereen die muziek op een methodische manier wil inzetten in de gehandicaptenzorg: medewerkers van een zorginstelling, verwanten, zorgvrijwilligers of stagiaires.

De kracht van muziek in de zorg

Na de eerste pilottraining die door de deelnemers met een 8.3 is beoordeeld, zijn de inschrijvingen voor de komende serie trainingen geopend! De training bestaat uit één hele trainingsdag en één follow-up ochtend om de opgedane ervaringen te verdiepen. Daarnaast krijgt elke deelnemer een online toolbox om mee te werken. De eerstvolgende trainingen starten op 6 december 2021, 1 februari 2022 en 19 april 2022.

Muziek draagt bij aan een gelukkig leven

Deze training is gebaseerd op de door Philadelphia Zorg ontwikkelde, prijswinnende methode ‘Muziek werkt zo!’ (NPGZ-stimuleringsprijs) en wordt doorlopend verrijkt met nieuwe ervaringskennis en resultaten uit lopende wetenschappelijke onderzoeken over muziek binnen de gehandicaptenzorg.

Méér muziek in de zorg

De ontwikkeling van deze muziektrainingen wordt mede mogelijk gemaakt door de regeling ‘Samen Cultuur Maken’ van het Fonds Cultuurparticipatie. De eerste serie trainingen is gericht op de gehandicaptenzorg. Bij gebleken succes zal Akoesticum samen met haar partners uit het sociale domein de trainingen verdiepen en verbreden naar andere doelgroepen in de zorg.

Voor meer informatie over de training kun je dit filmpje bekijken: https://youtu.be/kfAxCNZpbpY