Nieuws van leden

Methode Vlaskamp wordt Programma Perspectief voor mensen met ZEVMB

Leestijd: 3 minuten
10 mei 2021

Methode Vlaskamp heet vanaf nu Programma Perspectief. Ontwikkelaar Carla Vlaskamp heeft met Petra Poppes en Annette van der Putten het bekende en erkende ondersteuningsprogramma voor kinderen en volwassenen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB) door de jaren heen verder aangepast aan de hand van nieuwe kennis. Dit wordt gepresenteerd in een nieuw boek: Programma Perspectief, voor avontuurlijke zorgprofessionals.

Het nieuwe boek Programma Perspectief

Werken met Programma Perspectief 

In het rijk geïllustreerde boek nemen de auteurs de lezer stap voor stap mee in de werkwijze van Programma Perspectief. Werken met Programma Perspectief vraagt van iedereen die betrokken is bij kinderen en volwassenen met ZEVMB dat er gehandeld en gewerkt wordt vanuit een gedeelde visie: we vinden dat kinderen en volwassenen met ZEVMB recht hebben op een zo optimaal mogelijke ontplooiing en regie op het eigen leven.

Uitdagend

De begeleiding van mensen met ZEVMB is uitdagend en avontuurlijk. Programma Perspectief is dat ook. Om te begrijpen én om uit te voeren, aldus de auteurs. “Op avontuur gaan betekent uitdagingen aangaan, de weg naar het doel is niet altijd zonder hobbels en bobbels."

Samen op avontuur 

De auteurs nodigen iedereen die betrokken is bij de ondersteuning van mensen met ZEVMB om samen op avontuur te gaan. "Het vraagt om vertrouwen in elkaar als je dat avontuur aangaat; samen met ouders en collega’s ga je op zoek naar passende oplossingen. Tijdens dit avontuur leer je zo ontzettend veel van elkaar."

Het boek

Het boek is te bestellen op www.programmaperspectief.nl waar je ook meer informatie vindt over de training om te leren werken met Programma Perspectief. Programma Perspectief is een uitgave van de Academische Werkplaats EMB, een samenwerking van Rijksuniversiteit Groningen, ’s Heeren Loo, Hanzehogeschool Groningen en Koninklijke Visio.

Deze pagina is een onderdeel van: