Nieuws van leden

Studio 3 opent haar deuren in aanwezigheid van wethouder Bob Roelof

14 oktober 2021

Studio 3 is een productie- en naaiatelier met een eigen winkel. Wij maken eigentijdse woon- en modeartikelen. Studio 3 biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vrijdag 15 oktober openen we in het bijzijn van wethouder Bob Roelofs de deuren van deze unieke winkel en werkplek. De wethouder heeft onder andere burgerparticipatie in zijn portefeuille, ook is hij wijkwethouder van Klarendal, de wijk waar Studio 3 in ligt.

Studio 3 Atelier

Producten

Veel lokale ondernemers en designers hebben ons al gevonden, we werken ook in opdracht. Van kussens, schorten, tassen tot sleutelhangers. Studio 3 is een sociaal-maatschappelijke werk- en leerplek op het gebied van naaivaardigheid en diverse textiele werkvormen.

Werknemers

Bij Studio 3 komen participanten samen om te werken, te leren en elkaar te inspireren. De participanten hebben allen een ondersteuning of begeleidingsvraag. Het accent ligt op het gebied werken, maar naast het verrichten van diverse werkzaamheden is er aandacht voor het leren en dat is met name gericht op het aanleren van een werkhouding en arbeidsvaardigheden. Door te oefenen en mee te draaien in het productieproces wordt de naaivaardigheid aangeleerd, uitgevoerd en in de praktijk gebracht. Eén van de participanten is Hanif Walou. “Het is heel anders dan in Syrië. Daar werkte ik in een grote textielfabriek waar ik broeken en overhemden naaide. Zonder patronen, recht-toe-recht-aan. Het was echt productiewerk. Bij Studio 3 leer ik veel technieken. Ik ben gegroeid, Studio 3 is een belangrijke plek voor mij.”

Samenwerking

Studio 3 is een leer- en werkplek van Driestroom. Driestroom ondersteunt mensen, van jong tot oud bij het realiseren van alledaags geluk in de vorm van wonen, leren en/of werken bij verschillende locaties van Driestroom.