Nieuws

Per 1 april 2018 minimaal 20 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof bij meerlingen

21 december 2017

Per 1 april 2018 verandert de duur van het zwangerschaps- en bevallingsverlof voor vrouwen die zwanger zijn van een tweeling of meerling. Het totale verlof duurt nu minimaal 16 weken en wordt minimaal 20 weken.

Het zwangerschapsverlof gaat in tussen 10 en 8 weken voor de dag na de uitgerekende datum (de flexibiliseringsperiode). Na de bevalling heeft uw werknemer recht op minimaal 10 weken bevallingsverlof. 

Dit betekent het volgende: 

  • Kiest uw werknemer ervoor om 10 weken voor de dag na de uitgerekende datum met zwangerschapsverlof te gaan? Dan duurt het verlof na de bevalling minimaal 10 weken.
  • Bevalt uw werknemer eerder dan de uitgerekende datum? Dan tellen wij de gemiste dagen van het zwangerschapsverlof op bij het bevallingsverlof. 
  • Bevalt uw werknemer later dan de vermoedelijke bevallingsdatum? Dan tellen wij de dagen die zij later bevalt op bij haar zwangerschapsverlof. Het verlof na de bevalling duurt nog steeds minimaal 10 weken.
  • Kiest uw werknemer ervoor om in de flexibiliseringsperiode nog door te werken? Dan tellen wij de dagen die zij doorwerkt op bij haar bevallingsverlof. 
  • Is uw werknemer ziek in de flexibiliseringsperiode? En is haar zwangerschapsverlof nog niet ingegaan? Dan gelden deze ziektedagen als zwangerschapsverlof. Deze dagen tellen wij niet op bij haar bevallingsverlof.

 Voor meer informatie verwijzen wij u naar UWV.

Margo Leemans portretfoto
Wil je meer weten?
Neem contact op met Margo Leemans

Deze pagina is een onderdeel van: