Nieuws

Bijeenkomsten actualisatie VG7

Naar aanleiding van de problematiek rond complexe zorg en de ervaringen met praktische aanpak bij de actualisatie van zorgprofiel VG8, start de VGN in januari met het traject actualisatie zorgprofiel VG7. Inhoudelijke en financiële experts van leden worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit traject. U kunt zich hieronder aanmelden.

Achtergrond

Het huidige profiel VG7 is niet meer toereikend vanwege de in zwaarte en omvang toegenomen componenten gedragsproblematiek, psychiatrische problematiek of de beperkte mobiliteit. Ook door ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en denkkader is de verwachting dat de beschrijving in het huidige profiel niet meer toereikend is. In het actualisatie traject werken we dit uit.

Bijeenkomsten

Het traject bestaat uit een reeks van 3 inhoudelijke bijeenkomsten en 1 bijeenkomst actualisatie op kosten. Deze vinden plaats bij de VGN in Utrecht op:

Vrijdag 18 januari     9.30  - 12.00 uur (inhoudelijk)
Woensdag 30 januari 9.30 – 12.00 uur (inhoudelijk)
Vrijdag 15 februari    9.30 - 12.00 uur (inhoudelijk)
Woensdag 6 maart    9.30 - 12.00 uur (kosten)

De resultaten zullen in een slotbijeenkomst in maart 2019 worden gepresenteerd aan alle deelnemers.

Betrokken organisaties

Naast experts van leden nemen het CCE, Ieder(in), KansPlus en de zorgkantoren,  betrokken bij de werkagenda passende zorg, deel aan de bijeenkomsten. Verder worden VWS, Zorgverzekeraars Nederland, CIZ, het zorginstituut en de NZa uitgenodigd als toehoorder.

Met onderstaand formulier kunt u zich voor 1 of meerdere bijeenkomsten aanmelden.