Nieuws

Brochure 'Goed of fout vriendje?' met gesprekshandleiding

28 oktober 2013

Het Haags Jongeren Informatie Punt en zorgorganisatie Middin lanceerden deze maand de vernieuwde brochure 'Goed of Fout vriendje' over loverboys en gedwongen prostitutie voor meiden met een licht verstandelijke beperking (LVG). Vooral voor jongeren met een licht verstandelijke beperking is het lastig om grenzen te stellen en goede van slechte intenties te onderscheiden. Als begeleider is het soms ook lastig om te zien wat echt speelt.

Om mensenhandel in de vorm van jeugdprostitutie en gedwongen prostitutie terug te dringen hebben het JIP (Jongeren Informatie Punt) en Middin in samenwerking deze brochure en handleiding herontwikkeld die als leidraad voor een gesprek met een cliënt kan worden gebruikt. 

Alle belangrijke thema's komen aan bod, zoals: 'Heb je wel eens iets gedaan wat je niet wilde?' Of 'Wat vind je van seks voor geld?'. Ook worden er duidelijke tips gegeven, zoals: Doe geen dingen die je zelf niet wilt en zeg: NEE, dit wil ik niet!

In de vernieuwde brochure wordt extra aandacht geschonken aan nieuwe manieren van ronselen. Er worden meerdere voorbeelden uitgelicht, onder andere over de gevaren van internet zoals webcamgebruik en wat je wel en niet over jezelf vertelt of schrijft op social media.

De brochure is voorzien van een geheel vernieuwde handleiding, die te gebruiken is als leidraad voor het gesprek met een cliënt.