Nieuws

Denk mee over onderzoek naar visuele beperking

Denk jij buiten de kaders en kun jij goed reflecteren op onderzoek naar visuele beperkingen? Meld je dan aan voor de bijeenkomst ‘Programmalijnen Expertise Visueel’ op dinsdag 11 juni 2019 in Utrecht.  

Bartiméus, Koninklijke Visio en de Robert Coppes Stichting werken aan gezamenlijke ambities op het gebied kennisontwikkeling, onderzoek en (technologische) innovatie voor mensen met een visuele beperking.

Er zijn 5 programmalijnen in ontwikkeling. Dat gebeurt in werkgroepen met daarin zorgprofessionals, wetenschappers en mensen met een visuele beperking. De programmalijnen zijn: Ik zit goed in mijn vel, De wereld is (voor mij) toegankelijk, Mijn mogelijkheden en beperkingen zijn goed in beeld, Ik krijg de juiste, professionele zorg, Technologie biedt mij kansen. De ambities en inhoudelijke focus staan inmiddels op papier.

Scherpe blik gezocht op Programmalijnen

Het doel van de bijeenkomst ‘Programmalijnen Expertise Visueel’ is om de inhoud en de uitwerking van de 5 programmalijnen te toetsen bij een brede groep betrokkenen. Bij de doelgroep, de wetenschap, externe partijen en professionals uit de deelsector zelf. Jouw scherpe blik is nodig om:

  • feedback te geven op de benoemde ambities, via vragen of opmerkingen die de focus versterken
  • input te geven door het delen van uw inzichten op het kennisgebied, maar ook kansen, knelpunten en maatschappelijke ontwikkelingen te benoemen, net als huidige en toekomstige kennisvragen 

Waarom Programmalijnen?

In 2019 ontwikkelen Bartiméus, Koninklijke Viso en Robbert Coppes Stichting samen een ‘Meerjarig Deelsectorplan Visueel 2020-2022’. Onderdeel daarvan zijn de 5 programmalijnen. Die bundelen de activiteiten rond kennisontwikkeling, onderzoek, (technologische) innovatie en het verspreiden en toepassen van kennis. Het Meerjarig Deelsectorplan Visueel is onderdeel van het landelijke programma ‘Expertisefunctie Zintuiglijk gehandicapten’ van ZonMw’.

Meld je aan!

De bijeenkomst ‘Programmalijnen Expertise Visueel’ vindt plaats op dinsdag 11 juni 2019, van 10:00 tot 15:00 uur in Vergadercentrum Domstad aan de Koningsbergerstraat 9 te Utrecht (loopafstand van Utrecht Centraal Station).

Aanmelden kan tot en met 27 mei. Stuur een e-mail aan Jacqueline Looijen: jacquelinelooijen@visio.org / of bel 06-27034134. Het aantal plaatsen is beperkt.