Nieuws

E-zine Jeugd: van AWBZ naar Jeugdwet

De eerste editie van het e-zine Jeugd: van AWBZ naar Jeugdwet is uit. Deze nieuwsbrief van de VGN is gericht op zowel medewerkers van gemeenten als van aanbieders in de gehandicaptenzorg en is bedoeld om inzicht te krijgen in elkaars wereld.

In deze editie aandacht voor:

  • Een praktijkvoorbeeld van specialistische jeugdhulp (behandeling FACT) en een praktijkvoorbeeld van vroegsignalering (aanpak SNEL).
  • Het regionaal transitiearrangement Groningen. Een interview met Jan Bos, programmamanager Transformatie Jeugdzorg Groningen, en Wilfred Juurlink, bestuurder Zorggroep Alliade.
  • Jordy, een jongen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Jordy (18) woont sinds zijn 14e bij Pluryn, waar hij in het orthopedagogische behandelcentrum (OBC) met succes verschillende fasen doorliep.

Lees hier E-zine Jeugd: Zorg en onderwijs

Klik hier voor een gratis abonnement op 'Jeugd: van AWBZ naar Jeugdwet'.

Het e-zine Jeugd: Van AWBZ naar Jeugdwet is een e-zine van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) over de voorgenomen transitie van de jeugdzorg. Het is bedoeld voor zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg en gemeenten. De nieuwsbrief verschijnt in december 2013 en in 2014 minimaal twee keer.

Deze pagina is een onderdeel van: