Nieuws

Fonds SPZ: ook na 100 jaar nog verrassend innovatief!

21 juni 2018

Fonds SPZ maakt speerpunt van financiële aanvragen op gebied van Technologische innovatie en mensen met een verstandelijke beperking.

Het Fonds Sociaal Pedagogische Zorg (SPZ) kent 4 keer per jaar financiële bijdragen toe aan ingediende projecten met een maatschappelijk doel in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

 In 2018 en 2019 heeft het Fonds SPZ als speerpunt gekozen voor het thema ’Technologische innovatie voor én met mensen met een verstandelijke beperking’. Er kunnen vanaf nu initiatieven ingediend worden voor startsubsidies of voor bijdragen aan reeds lopende projecten gericht op implementatie.

 Ook kunnen aanvragers daarbij aangeven of zij met hun project mee willen dingen naar de Pier de Boer prijs, vernoemd naar de oprichter in 1920 van de sociaal pedagogische zorg in Nederland.

 Een speciale jury zal in de zomer van 2019 beoordelen welke van de in 2018 en 2019 ingediende projecten op de nominatie-lijst komen. In september 2019 zal dan de prijs toegekend worden waar een bedrag aan verbonden zal zijn van 30.000 euro. Ook voor de andere genomineerde projecten zal ruime aandacht zijn in publiciteit en financiën.

Kijk op www.stichtingspz.nl voor meer informatie over het indienen van projecten en het meedoen aan de Pier de Boerprijs 2019.

Maarten Hüttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner

Deze pagina is een onderdeel van: