Nieuws

Gezocht: Leden Geschillencommissie Sociaal Domein

isociaal domein

De VNG en de jeugdbranches zijn op zoek naar een leden voor de geschillencommissie Sociaal Domein. In het bijzonder nog naar een lid met ervaring en expertise vanuit aanbiedersperspectief. Reageren kan tot en met 10 januari 2019. De commissie gaat geschillen over inkoop en woonplaatsbeginsel tussen gemeenten onderling en tussen gemeente(n) en aanbieder(s) behandelen.

Deze geschillencommissie is een initiatief van de VNG en de Branches Zorg voor Jeugd (Jeugdzorg Nederland, GGZ Nederland, VGN en VOBC). Aanleiding zijn de vele geschillen die de afgelopen jaren ontstonden tussen gemeenten en aanbieders en ook tussen gemeenten onderling, bijvoorbeeld als het gaat om de toepassing van het woonplaatsbeginsel of de wijze van inkoop. (Te) vaak komen de betrokken partijen niet of moeizaam tot een oplossing, of moet een dure en tijdrovende gang naar de rechter worden gemaakt.

Interesse?

Het profiel voor leden van de Geschillencommissie vindt u in de bijlage. Als bijlage vindt u ook meer informatie over de opzet van de commissie en het reglement. U kunt uw interesse kenbaar maken door uw motivatie en curriculum vitae te mailen naar Juriaan Vrind via Juriaan.Vrind@vng.nl. Gesprekken met geïnteresseerde kandidaten, die zich uiterlijk 10 januari hebben gemeld, vinden plaats op dinsdagochtend 15 januari bij de VNG in Den Haag.

 

Deze pagina is een onderdeel van: