Nieuws

Gratis workshops over verkiezingen voor mensen met LVB

ProDemos en MEE NL hebben speciaal voor ‘Stem jij ook?’ regionale workshops ontwikkeld voor mensen met LVB. Het doel is om hen vertrouwd te maken met de stemprocedure en de landelijke politiek en te stimuleren om mee te doen. Zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg kunnen zich aanmelden voor een workshop die Prodemos gratis bij u op de locatie verzorgt.

Update: Wegens overweldigende belangstelling is het helaas niet meer mogelijk om te reserveren voor een workshop. Wel is het mogelijk om informatiemateriaal van de website Stem jij ook te downloaden.


Het enige wat zorginstellingen hoeven te doen is een trainer reserveren bij ProDemos, zorgen voor een locatie en zorgen voor voldoende deelnemers.

Workshop
Een workshop duurt inclusief korte pauze ongeveer twee uur en behandelt de volgende vraagstukken:

  • Wat doet de Tweede Kamer?
  • Waarom is het belangrijk om te stemmen?
  • Hoe kies ik de partij die bij mij past?
  • Hoe moet ik stemmen?

Op locatie
ProDemos verzorgt deze workshops gratis bij u op locatie. Er komt dan een gastdocent bij u langs. U zorgt zelf voor een geschikte locatie, koffie en thee en voor het uitnodigen en begeleiden van deelnemers.

Verkiezingskrant
De Stem-jij-ook?-verkiezingskrant is een krant over de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Het is een krant in simpele taal en met heldere illustraties. De krant is speciaal gemaakt voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

In deze verkiezingskrant staat informatie over: 

  • Waarom is stemmen belangrijk?
  • Op wie kan ik stemmen?
  • Waarover beslist de Tweede Kamer? 
  • Hoe moet ik stemmen?

U kunt de Stem-jij-ook?-verkiezingskrant in pakketten van 25 stuks gratis bestellen via de webshop van ProDemos.

Kijk hier voor informatie over meer voorlichtingsmateriaal

Website stemjijook.nu
Op de website wordt in eenvoudige taal en met behulp van filmpjes uitgelegd wat democratie is, wat de Tweede Kamer is, wat verkiezingen zijn en hoe je kunt stemmen. Ga hier naar de website.

Stem jij ook? is een initatief van ProDemos en MEE NL en wordt o.a. ondersteund door het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, VGN, NSGK, VSBfonds, SPZ, Ieder(In), LFB, KansPlus en Sien.