Nieuws

Het laatste nieuws over de transitie toekomstbestendige gehandicaptenzorg

08 september 2022

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de VGN sloten begin 2022 een akkoord, bedoeld om samen de transitie te maken naar een duurzame, toekomstbestendige en betaalbare gehandicaptenzorg. Geïnspireerd op het VN Verdrag Handicap en in lijn met de visies van VGN en zorgkantoren, zijn in het akkoord vijf inhoudelijke ontwikkelthema’s (kanslijnen) opgenomen. Hierop worden in de komende jaren in de regio door zorgaanbieders en zorgkantoren afspraken gemaakt. De gemeenschappelijke ambitie is dat de meest kwetsbare mensen met een beperking tijdig betekenisvolle en passende zorg kunnen krijgen. Waar staan we nu in het proces?

Blijf op de hoogte

De eerste fase van de transitie

In de eerste fase gaan zorgaanbieders en zorgkantoren aan de slag met het bepalen van de startpositie op de inhoudelijke kanslijnen. Om te ondersteunen in deze eerste fase, zijn er handvatten opgesteld. Ook zijn er transitiemanagers om bij dit proces te helpen. Zij maken maandelijks een nieuwsbrief met daarin de belangrijkste informatie over de transitie.

Het laatste nieuws

De laatste editie van de nieuwsbrief (september 2022) vind je hier . Hierin is te lezen dat de zorgkantoren een aanvulling hebben gepubliceerd op het inkoopbeleid 2022-2023 voor de transitiemiddelen die minister Helder in juli beschikbaar heeft gesteld. Verder vind je hier een update over de vormgeving van de transitie in de praktijk, een digitale inloop waarin je vragen kan stellen aan de transitiemanagers en meer.

De nieuwsbrief van augustus 2022 vind je hier

Wil je de nieuwsbrief in de mail ontvangen? Meld je dan aan via dit formulier

Portretfoto van Biance Roos
Wil je meer weten?
Neem contact op met Bianca Roos