Nieuws

Hoe werkt Ik Zorg voor jouw organisatie?

04 november 2018

1 november is de landelijke campagne Ik Zorg gelanceerd. In de campagne laten meer dan 600 mensen zien hoe veelzijdig werken in zorg en welzijn is. Door hun enthousiasme inspireren zij iedereen, die nu niet denkt aan een baan of opleiding in de zorg, voor de zorg.

Via www.ontdekdezorg.nl, een landelijk telefoonnummer en een chatmogelijkheid, worden zij te woord gestaan en verder begeleid. Dat is hard nodig, want de komende jaren hebben we veel extra collega’s nodig in de gehandicaptenzorg.

Om geïnteresseerden goed op te vangen is regionale- en lokale samenwerking zeer belangrijk!

Mensen die geïnteresseerd zijn geraakt door de campagne Ik Zorg, worden via ontdekdezorg.nl doorgeleid naar een Regionaal contactpunt. Daar krijgen belangstellenden informatie over werken en leren in de zorg, een uitnodiging voor banenmarkten en eventueel een loopbaanadvies via het project Sterk in je Werk
De Regionale Contactpunten hebben zo een belangrijke coördinerende rol in het opvangen en begeleiden van belangstellenden naar werkgevers in zorg en welzijn. 

Belangrijk is dat werkgevers in de zorg geïnteresseerden een warm welkom bieden, ook als mensen niet direct inzetbaar zijn in de eigen organisatie. Want misschien is er wel een passende baan in een andere zorgbranche of bij een collega-instelling. Het personeelstekort loopt op en de zorgsector heeft heel veel zij-instromers en herintreders nodig. Als werkgevers in zorg en welzijn gezamenlijk optrekken en samenwerken, vergroten we de vijver en zullen de hoeveelheid vacatures verminderen.  

Hoe kan jouw organisatie het meeste voordeel halen uit de campagne?

Informeer jouw regionale contactpunt over de volgende vier zaken: 

  1. Wie de contactpersoon voor Ik Zorg is in jouw instelling. De coördinator van het contactpunten kan hem/haar dan bellen met vragen en doorverwijzen.  
  2. De (beschikbare) leerwerkplekken die jouw organisatie heeft. 
  3. De gelegenheden waar mensen zich bij jouw organisatie kunnen oriënteren op werken in de gehandicaptenzorg: bijeenkomsten, speed dates, banenmarkten, snuffelstages, te cetera. 
  4. De vacatures die je organisatie heeft.
  5. Let op: het plaatsen van vacatures kan soms alleen als je lid bent van RegioPlus (en soms kan het ook als je niet lid bent, maar dan tegen betaling). Alle vacatures die op deze RegioPlus-websites staan, worden ook geplaatst op www.ontdekdezorg.nl

Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van VWS, branche- en beroepsverenigingen en werknemers- en werkgeversorganisaties in de sector Zorg en Welzijn, waaronder de VGN.

De campagne is onderdeel van het actieprogramma Werken in de Zorg.

Maarten Hüttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner

Deze pagina is een onderdeel van: