Nieuws

Initiatieven tegen eenzaamheid gezocht voor Gehandicaptenzorgprijs 2020!

Gehandicaptenzorgprijs 2020

Veel mensen met een beperking voelen zich eenzaam. Zij missen een gevoel van verbondenheid met anderen. Heb jij binnen jouw zorgorganisatie een initiatief bedacht om eenzaamheid bij mensen met een beperking te voorkomen of verminderen? Meld jouw initiatief dan aan voor de achtste editie van de Gehandicaptenzorgprijs 2020, georganiseerd door de VGN.

Eerder communiceerden wij dat de inschrijving op woensdag 1 april 2020 opent. Vanwege het coronavirus zijn wij genoodzaakt de inschrijving te verplaatsen. Het is nog niet duidelijk wanneer de inschrijving open gaat.

Eenzaamheid

Een derde van de mensen met een verstandelijke beperking ervaart het gevoel van eenzaamheid en onder mensen met een lichamelijke beperking voelt meer dan de helft zich eenzaam. Dat is veel. Waar komt dat verdrietige gevoel vandaan en wat zijn manieren om het te verminderen?

Het is belangrijk dat er binnen de gehandicaptenzorg aandacht is voor dit aangrijpende thema. Met de Gehandicaptenzorgprijs 2020 wil de VGN een bijdrage leveren aan de bewustwording over het onderwerp en het beter bespreekbaar maken. Zodat ook professionals eenzaamheid herkennen en mensen met een beperking hierin kunnen ondersteunen.

Prijs

De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 10.000,-. De uitreiking van de Gehandicaptenzorgprijs 2020 vindt plaats in oktober, tijdens de week tegen Eenzaamheid.

Wil jij jouw initiatief aanmelden? Op woensdag 1 april opent de inschrijving. Houd onze website en social media goed in de gaten!

Deze pagina is een onderdeel van: