Nieuws

Initiatieven tegen eenzaamheid gezocht voor Gehandicaptenzorgprijs 2020!

Illustratie Gehandicaptenzorgprijs 2020
Illustratie Gehandicaptenzorgprijs 2020

Veel mensen met een beperking voelen zich eenzaam. Zij missen een gevoel van verbondenheid met anderen. Heb jij binnen jouw zorgorganisatie een initiatief bedacht om eenzaamheid bij mensen met een beperking te voorkomen of verminderen? Meld je dan aan voor de achtste editie van de Gehandicaptenzorgprijs 2020, georganiseerd door de VGN. Op donderdag 1 oktober 2020 opent de inschrijving!

Eenzaamheid 

Een derde van de mensen met een verstandelijke beperking ervaart het gevoel van eenzaamheid en onder mensen met een lichamelijke beperking voelt meer dan de helft zich eenzaam. Dat is veel. Waar komt dit verdrietige gevoel vandaan en wat zijn manieren om het te verminderen?  

Het is belangrijk dat er binnen de gehandicaptenzorg aandacht is voor dit aangrijpende thema. Met de Gehandicaptenzorgprijs 2020 wil de VGN een bijdrage leveren aan de bewustwording over het onderwerp en het beter bespreekbaar maken. Zodat ook professionals eenzaamheid herkennen en mensen met een beperking hierin kunnen ondersteunen.  

Door corona was de zoektocht naar het beste initiatief iets vertraagd, maar juist in deze anderhalvemetersamenleving is het belangrijk om eenzaamheid te herkennen, bespreken en aan te pakken. Daarom gaat de VGN hier nu weer onverminderd mee verder.  

Naar wat voor initiatieven zijn we op zoek? 

Het helpen van iemand die zich langdurig eenzaam voelt, is vaak een langdurig proces dat vraagt om ondersteuning op maat. Alle initiatieven die hierop gericht zijn, zijn welkom. Initiatieven kunnen gericht zijn op mensen met een beperking, maar we moedigen ook interventies voor verwanten en/of professionals aan. 

Prijs 

De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 10.000,-. De uitreiking van de Gehandicaptenzorgprijs 2020 vindt plaats in maart. 

Wil jij jouw initiatief aanmelden? Op donderdag 1 oktober opent de inschrijving, tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Houd onze website en social media goed in de gaten!