Nieuws

Kick off campagne Nederland Onbeperkt: doe mee!

Donderdag 13 oktober is de aftrap van de campagne Nederland Onbeperkt. Doel van deze campagne is om mensen met een beperking zichtbaar te maken in de samenleving. Alleen dan kunnen ze – voor zover ze kunnen – meedoen in de samenleving. De boodschap van de campagne is ‘Zo ver zijn we gekomen. En we willen door…’

Dit moet tussen de oren komen van het Nederlandse publiek, van de overheid, de politiek, het onderwijs en werkgevers. De komende twee jaar voeren we daarom campagne. Dat doen we onder de noemer ‘Nederland Onbeperkt’. Mensen met een beperking komen zelf aan het woord tijdens de campagne. Het is hun verhaal, hun oproep.

Wat is de bedoeling?
Donderdag 13 oktober trappen we de campagne af van 10.00 tot 12.00 uur. Op de Stadhuisbrug in Utrecht komt een groot bord te staan. We willen graag dat alle aanwezigen op een post-it schrijven wat er voor hem/haar nodig is om mee te doen in de samenleving. Welke drempels moeten nog weg? Of welke zijn al weg, waardoor meedoen al wel mogelijk is?

Het campagneteam, dat bestaat uit mensen met een beperking, is vanzelfsprekend aanwezig. Evenals bestuursvoorzitter Femke Halsema. Daarnaast zijn we er trots op dat we Esther Vergeer als boegbeeld mogen toevoegen aan de campagne. Ook zij is erbij tijdens de aftrap van de campagne.

Doe mee!
Om de boodschap kracht bij te zetten, is het de bedoeling dat we goed vertegenwoordigd zijn tijdens de aftrap. We nodigen je dan ook van harte uit om naar Utrecht te komen. Graag samen met cliënten, omdat zij centraal staan tijdens de campagne. Doe je mee?

Om een beeld te krijgen van het aantal mensen dat we kunnen verwachten, willen we je vragen om via onderstaand formulier aan te geven met hoeveel mensen je komt.

In de bijlage vind je twee routebeschrijvingen naar de Stadhuisbrug (vanaf Utrecht Centraal en vanaf parkeergarage Springweg).

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Johan van Ruijven (06-2121 3460) of Inge Wichink Kruit (06-1320 5182) of mail naar campagne@nederlandonbeperkt.nu.