Nieuws

Nieuwe brochure verlof beschikbaar

21 juli 2021

Op hoeveel weken verlof heeft een werknemer recht in verband met zwangerschaps-, bevallings-, adoptie- en pleegverlof? Mag het ouderschapsverlof ook in delen worden opgenomen? Op hoeveel uren ouderschapsverlof heeft een werknemer recht? Heeft de werknemer recht op zorgverlof als haar moeder ziek is? Bestaat er recht op verlof als de zus van een werknemer gaat trouwen of moet de werknemer vrij nemen?

allerlei picto's die te aken hebben met verlof. kerstboom, tissues enz.

Als P&O’er in de gehandicaptenzorg krijgt u regelmatig vragen op het gebied van verlof. Om een goed antwoord te kunnen geven op deze vragen dient u kennis te hebben van de verschillende soorten regelgeving over het onderwerp ‘verlof’. Wij hebben daarom de verschillende verlofvormen uit de Wet arbeid en zorg (WAZO) en de CAO Gehandicaptenzorg (CAO) opnieuw op een rijtje gezet.

  1. Verlof rond zwangerschap, adoptie, pleegzorg en geboorte
  2. Kortdurend en langdurend zorgverlof en palliatief verlof 
  3. Ouderschapsverlof
  4. Persoonlijk Budget Levensfase (PBL)
  5. Feestdagenverlof
  6. Calamiteiten- en ander kortverzuimverlof
  7. Verlof in verband met bijzondere gebeurtenissen

Deze informatie is beschikbaar voor leden van de VGN die zich bezighouden met het werkgeversbeleid. Is uw organisatie lid van de VGN dan kunt u deze extra informatie voor leden vinden wanneer u inlogt op onze website. Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u hier toegang aanvragen.

CAO-helpdesk

Deze pagina is een onderdeel van: