Nieuws

Open ledenbijeenkomsten 'Gezondheid'

08 december 2022

In 2023 worden er ledenbijeenkomsten rond gezondheid, leefstijl en leefomgeving georganiseerd. Per thema kunt u zich voor deelname aanmelden.

Gezonde leefstijl

Aanleiding

Middels de Ledenenquête ‘Gezondheid, leefstijl en duurzaamheid’ (3-12-'21 tot 13-1-'22) is uitgevraagd welke onderwerpen van belang zijn voor leden. De resultaten gaven een breed scala aan input.  Om recht te doen aan al deze onderwerpen zullen in 2023 diverse ledenbijeenkomsten georganiseerd worden.

De thema's 

Maandelijks wordt op dinsdag een digitale lunchbijeenkomst (12-13 uur) georganiseerd. Aanmelden voor deelname is mogelijk door te klikken op het betreffende thema en op de bijbehorende pagina het aanmeldformulier in te vullen. De geplande thema's zijn:

Na de zomer worden er bijeenkomsten gepland over de volgende onderwerpen:

  • Mentale gezondheid/fitheid 

  • Stress/ ontspanning 

  • Leefomgeving  

  • Middelengebruik (roken/alcohol/drugs) 

  • Ouder worden met een beperking 

Deze thema's staan nog in willekeurige volgorde. Voor een aantal van deze thema's wordt nog gezocht naar een expert/spreker. Op het moment dat de spreker en datum bekend is zal dit bericht worden bijgewerkt. 

Eerder dit jaar is er tijdens de bijeenkomsten aandacht geweest voor de thema's bewegingseksualiteitvoedinggedrag i.c.m. gezondheid en slaap

Help mee

Ben of ken jij een interessante spreker op één van de thema’s. Neem dan graag contact op met Mara Spit - Verdonschot. Samen maken we er mooie bijeenkomsten van. 

Inhoud open bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn thema-gebonden. Elke bijeenkomst start met een korte presentatie (10-15 min) van een expert op dat onderwerp. Daarna is er kort ruimte voor vragen aan de spreker. Als dit gedeelte van de bijeenkomst is afgerond is de bijeenkomst open. Dat betekent dat u samen met de andere deelnemers de invulling bepaalt, dus dat wij vanuit de VGN niet verder zorgen voor een programma.  

Bepaal de focus

Bij de aanmelding voor een bijeenkomst kunt u aangeven over welk subthema van het onderwerp u vragen heeft en of verder wilt praten met andere organisaties. Zo kunt u bijvoorbeeld bij het thema beweging aangeven of u wilt praten met collega organisaties over hoe dit op te nemen in beleid of juist over hoe je dit praktisch in de dagelijkse praktijk kunt inbedden. Wij zorgen er dan voor dat op subthema een break-out room wordt aangemaakt, zodat de leden die over hetzelfde onderwerp in gesprek willen gaan bij elkaar kunnen komen. Daarnaast is het altijd mogelijk om à-la-minute een ‘break-out room’ aan te maken voor leden die over hetzelfde (sub)onderwerp willen uitwisselen. 

 

Mara
Wil je meer weten?
Neem contact op met Mara Spit-Verdonschot

Deze pagina is een onderdeel van: