Nieuws

Platform EVB+ presenteert zich met symposium

Het begeleiden en behandelen van cliënten met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+; de afkorting SGEVG wordt ook gebruikt) vraagt bijzondere vaardigheden van professionals. Daarom starten de zorgaanbieders Cello, Dichterbij, Driestroom, Gemiva, Koraal Groep, Pergamijn, Philadelphia, Pluryn, Siza en Zideris het platform EVB+: een kennisnetwerk waarin kennis en ervaringen gedeeld en met elkaar verbonden worden. Op 3 februari 2017 lanceren de initiatiefnemers het platform officieel door middel van een symposium.

Programma

In de ochtend belichten inspirerende sprekers de specifieke kenmerken van de doelgroep EVB+. GZ-psycholoog Carmen van Bussel vertelt vanuit haar achtergrond en ervaring over de doelgroep. Gezondheidszorgpsycholoog en onderzoeker Yvette Dijkxhoorn gaat in op de effectiviteit van behandeling en ondersteuning in de intensieve zorg. In de middag zijn er praktische workshops rondom verschillende thema’s. Tussendoor is er gelegenheid om te netwerken op de informatiemarkt.

Praktische informatie

Wanneer: Vrijdag 3 februari 2017 van 10.00 tot 16.00 uur

Waar: De Reehorst, Ede

Voor wie: Professionals die werken met cliënten EVB+, zoals persoonlijk begeleiders, begeleiders, gedragswetenschappers, managers, coaches, artsen VG en opleiders bij zorgorganisaties

Belangstelling?

Noteer de datum 3 februari alvast. Iedereen die op de website zijn of haar e-mailadres invult, ontvangt binnenkort een uitnodiging met het volledige programma en kan zich daarna inschrijven. Heeft u vragen? Stel ze dan via communicatie@pluryn.nl.