Nieuws

Talant krijgt Zorgideebudget van De Friesland

01 augustus 2013

Zorgorganisatie Talant in Stiens heeft van zorgverzekeraar De Friesland een Zorgideebudget van € 1.000,- gekregen. Voor dit bedrag mogen twintig lasbrillen en gehoorbeschermers worden aangeschaft waarmee medewerkers en verwanten de visuele of auditieve beperking van de cliënten kunnen ervaren.

Begeleider Bianca Bos, die het idee heeft ingediend, werkt in Stiens op de groep met acht doofblinde cliënten, waar in september ook een tweede groep start. Bianca's idee is om twintig speciale lasbrillen en twintig gehoorbeschermers (demping 36 db) aan te schaffen. Naast dat het voor medewerkers zeer belangrijk is, is het voor verwanten ook zeer van belang dat zij ervaren hoe de cliënt, hun zoon/dochter/zus/broer de wereld ervaart. Want door de beperkingen zelf te ervaren, kun je beter op de situatie inspelen en het contact met deze mensen verbeteren, is haar idee.

Daarnaast wil het team er scholing en workshops mee gaan geven om ook aan anderen het belang van deze beperkingen aan de orde te brengen en kennis over te dragen.

Wat is het Zorgideebudget?
Speciaal voor zorgprofessionals stelt De Friesland het Zorgideebudget beschikbaar. Dit budget is bedoeld voor mensen op de werkvloer om praktische ideeën in de zorg te realiseren. Er wordt maximaal een bedrag van € 1.000,- per idee toegekend en moet binnen het thema ‘Verbeter de zorg in Nederland’ passen.